WERKWIJZE

Hoe gaat een behandeling bij mij?

Een behandeling kan anders aanvoelen dan wat je bij een arts of hulpverlener gewend bent. Ik ben namelijk meer je gids dan je behandelaar. Ik sta naast je en laat me leiden door jouw proces.

Ik gids je op het pad van je eigen heling. Ik loop mee, vertel wat je kan verwachten, bereid je voor en maak je er vertrouwd mee zodat jij het aankan.

Voor dit werk is het essentieel dat je je veilig en vertrouwd voelt bij mij. Als er een veilige en warme omgeving gecreëerd is kan het daadwerkelijke helingsproces zelf op gang komen. Het lichaam voelt als het ware het signaal dat het toestemming heeft om te gaan ontspannen en helen.

Hoe meer je bekend raakt met het proces van heling; hoe sneller (en dieper) dit proces op gang komt.

Heling kan het volgende omvatten:

 • Loslaten van patronen, overtuigingen & vastzittend oud zeer – trauma’s
 • Opheffen van eventuele blokkades
 • Loslaten van (toxische) relatiepatronen
 • Methodes integreren van ontspanning en rust in het dagelijks leven
 • Je pure, authentieke zelf voelen
 • Een toekomst creëren die bij jou past en de stappen daar naartoe te zetten

Ik help je daarbij door diverse technieken in te zetten, voornamelijk mind-body & energetische technieken.

Hieronder zie je nog meer informatie over wat je kan verwachten van de sessies bij mij en erna.

Intake

Samen met jou kijk ik waar je nu staat, wat je allemaal hebt  gedaan en wat de reguliere en complementaire mogelijkheden zijn. Je kan jouw vragen stellen over je klachten. Meestal doen we ook meteen een healing. Zo kan je direct ervaren of de behandeling aanslaat en of het passend is voor je. 

Voor diepgaand inzicht over jouw probleem of klacht kan een intensieve coaching van 3 uur op de heide ook een hele mooie start zijn van een traject bij mij. Dit kan ter vervanging van een intake.

Meditatie

Als we samen aan de slag gaan met het verhelpen van je klachten start ik met een meditatie. Zo komen we samen tot rust. Het helpt mij om te focussen op jou en jij kan makkelijker voelen wat belangrijk is op dat moment.

Gericht aan de slag

We praten samen om te kijken wat er speelt, wat belangrijk is en hoe het is. Daarna gaan we aan de slag, afhankelijk van wat er bij het probleem past.

Mind-body technieken (healing & coaching)

MInd-body technieken zorgen voor directe ontspanning van lichaam en geest. Vaak sta je al heel lang ‘aan’ en is ontspannen moeilijk. In rust voel je beter wat belangrijk is voor je en is er tijd en ruimte voor je emoties.

We doen veel met ademhaling. Ademhaling is een krachtig instrument om het zenuwstelsel tot rust te brengen. Dit kan je ook thuis doen, zo ervaar je ook daar de ontspanning. 

In je lichaam komen (healing & coaching)

Vaak zit je een groot deel van de dag in je hoofd. Ik help je contact te maken met je lichaam. Er is tijd en ruimte voor je emoties, zonder daardoor overweldigd te worden. Jij bepaalt het tempo, ik creëer een veilige en liefdevolle omgeving.

Energetische therapie (healing)

Energetische therapie zet ik in voor het ervaren van nog diepere ontspanning. En ook voor het helen van oude pijn, woede en trauma’s. Als je daar doorheen  gaat komt er een diepgaande genezing op gang. Er ontstaat weer rust en emoties verzachten.

Het lichaam en de geest hebben een groot zelfgenezend vermogen. Energetische therapie kan dit proces versnellen. 

Ik gebruik mijn handen en diverse energetische technieken met hun oorsprong uit het inca-sjamanisme. Deze technieken zijn sterk verbonden met de natuur & de vrouwelijke energie in ons.

Sound healing

Geluid heeft een genezend vermogen. Ik maak gebruik van het geluid van de drum. Deze zet ik bewust in voor ontspanning, ontlading of voor heling. In de groepscoaching, vrouwencirkels & lief-lijfdagen maak ik ook gebruik van de drum voor meditatie en reizen.

Energetische diagnostiek

Ik kijk hoe het met je energiesysteem is. Hiervoor gebruik ik subtiele en hoger zintuigelijke waarneming. Ik ontvang woorden, beelden of andere aanwijzingen over je probleem en situatie waarin je zit. Ik check altijd met jou of het klopt. Veelal verrijkt dit de sessie.

Huiswerk

Ik geef je huiswerk mee, afhankelijk wat zich aandiende in de sessie. Dat kan zijn: beluisteren van een liedje, een kruidenthee drinken, mediteren, eigen-tijd nemen, een ritueel uitvoeren, tot rust komen, een warm bad nemen etc. Ik voel intuïtief aan wat passend is en draag dat aan, zonder verplichting. Ik put uit reguliere en complementaire methodes.

Neem vrijblijvend contact op. Of lees hier meer over mij of over mijn visie.

Na de behandelingen

Effect van een sessie

De uitwerking van de sessie is zeer persoonlijk en kan per sessie wisselen.

Dit kan het effect zijn:

 • Je rustig voelen
 • Minder klachten hebben
 • Je duizeligheid en misselijkheid voelen
 • Je heel energiek en levendig voelen
 • Ineens meer emoties ervaren.

De reactie op een sessie verdwijnt binnen een paar dagen tot een week. Meestal zie je dat het gunstige effect van de sessie steeds meer toeneemt.

Jij verandert

Door de behandelingen verander je. Meestal ga je beter voor jezelf zorgen, beter voelen wat je behoeftes zijn en je grenzen beter aangeven. Emotioneel word je stabieler. Klachten verzachten of verdwijnen. De veranderingen in jou kunnen tot weerstand en spanning leiden in je omgeving. Weet dat dit allemaal bij het proces hoort en dat dit verbetert naarmate de behandeling vordert. Jij went en je omgeving ook. Zo kom je steeds dichter bij jezelf.

Verbetering of verlichting

Het is lastig te zeggen wanneer je echt verbetering merkt, soms wordt het eerst slechter en ga je meer voelen. Het vraagt om doorzettingsvermogen en weten waarvoor je wil veranderen. Zonder garanties.

Er is namelijk geen garantie op succes. Het lichaam geneest zichzelf, met de juiste hulp en leefstijl. De sessies kunnen dit proces vergemakkelijken en toegankelijker maken.

Ik doe mijn best om je de beste behandeling te geven met mijn kennis en kunde. Als je bereid bent om vol te houden en de veranderingen in je leven aan te gaan, zijn er buitengewone resultaten mogelijk.

De sessies zijn de zaadjes; thuis hebben ze water, verzorging en liefde nodig. Hoe meer je voor je eigen heling kan gaan; hoe meer resultaat je zult terugzien.

Pauzes inlassen

Een behandeling met pauzes is zeer gebruikelijk. Zo heb je de tijd om de verandering te verwerken en te integreren in je dagelijks leven. Jij geeft het tempo aan en ik begeleid je om steeds beter te voelen wanneer je een sessie nodig hebt.

Meestal start je met 1x per maand met daarna langere intervallen. Dit is maatwerk. Een traject is een hele mooie start als basis.

Space holder

Soms ben je al zo ver in je persoonlijke ontwikkeling dat je al veel zelf kunt. Toch kan het fijn zijn om het proces waarin je in zit niet alleen te hoeven doen.

Wees dan ook meer dan welkom. Jij geeft aan wat je nodig hebt, ik ben er voor je. Punt.

Meerwaarde naast regulier traject

Een sessie bij mij is geen vervanging voor een medisch advies van je huisarts of specialist. Met mijn achtergrond kan ik met je meedenken en uitleg geven over de meerwaarde van de behandeling van mij die je naast, volgend of voorafgaand aan je reguliere behandeling doet. 

Ik vind het prettig als jouw huisarts en behandelend specialist weet dat je bij mij in behandeling bent, zodat de behandelingen op elkaar kunnen aansluiten. Ik geef jou hierin de regie.  Ik kan je een brief geven voor je arts, psycholoog of therapeut..

Nog meer vragen?

Staat het antwoord op je vraag er niet bij? Kijk dan bij mijn veelgestelde vragen. Ook schrijf je vragen op voor tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek.