WERKWIJZE

Hoe gaat een behandeling bij mij?

Bij Compazzi kan je terecht voor behandeling van allerlei lichamelijke en emotionele/geestelijke klachten, ziekte en onbalans. Lichaam en geest behandel ik als een geheel. 

Spirituele en persoonlijke ontwikkeling en eventueel traumabehandeling gaan bij mij hand in hand met de behandeling van lichamelijke klachten en het wegnemen van fysieke en emotionele pijn. Zie hiervoor ook mijn visie.

Door klachten heen kijken

Ik kijk door klachten heen en zie het potentieel in jou. De lichtere, vrolijkere versie van jou die, ondanks tegenslag, toch zin heeft in het leven. Je kan het leven niet veranderen, maar wel hoe je naar je leven kijkt en hoe je  het vormgeeft. Die handvatten reik ik je aan.

Als jouw authentieke zelf niet tot zijn recht komt in je leven, dan geeft het klachten. Ik onderzoek met jou wat jij nodig hebt om dat potentieel, wat in jou verborgen zit, weer tot bloei te laten komen.

Daarvoor is vaak nodig:

  • Loslaten van patronen, overtuigingen & vastzittend oud zeer – trauma’s
  • Loslaten van toxische relatiepatronen
  • Methodes integreren van ontspanning en rust in het dagelijks leven
  • Je pure, authentieke zelf weer ontmoeten
  • Een toekomst creëren die bij jou past en de stappen daar naartoe te zetten

Ik help je daarbij door diverse technieken in te zetten, voornamelijk mind-body & energetische technieken.

Als je kiest voor deze manier van behandeling, kies je niet voor de makkelijkste weg. Het is te verwachten dat je weerstand, emoties en moeilijke momenten gaat tegenkomen. Maar het is wel de weg naar jezelf, je authenticiteit. Het herstellen van de balans in jezelf. En geloof me, dat is het mooiste cadeau dat je jezelf kunt geven.

Intake

Samen met jou kijk ik waar je nu staat, wat je allemaal hebt  gedaan en wat de reguliere en complementaire mogelijkheden zijn. Je kan jouw vragen stellen over je klachten. Als er tijd over is, doen we al een behandelmethode. Zo kan je direct ervaren of de behandeling aanslaat en of het passend is voor je. 

Voor diepgaand inzicht over jouw probleem of klacht kan een intensieve coaching van 3 uur op de heide ook een hele mooie start zijn van een traject bij mij. Dit kan ter vervanging van een intake.

Meditatie

Als we samen aan de slag gaan met het verhelpen van je klachten start ik met een meditatie. Zo komen we samen tot rust. Het helpt mij om te focussen op jou en jij kan makkelijker voelen wat belangrijk is op dat moment.

Gericht aan de slag

We praten samen om te kijken wat er speelt, wat belangrijk is en hoe het is. Daarna gaan we aan de slag, afhankelijk van wat er bij het probleem past.

Mind-body technieken (healing & coaching)

MInd-body technieken zorgen voor directe ontspanning van lichaam en geest. Vaak sta je al heel lang ‘aan’ en is ontspannen moeilijk. In rust voel je beter wat belangrijk is voor je en is er tijd en ruimte voor je emoties.

We doen veel met ademhaling. Ademhaling is een krachtig instrument om het zenuwstelsel tot rust te brengen. Dit kan je ook thuis doen, zo ervaar je ook daar de ontspanning. 

In je lichaam komen (healing & coaching)

Vaak zit je een groot deel van de dag in je hoofd. Ik help je contact te maken met je lichaam. Er is tijd en ruimte voor je emoties, zonder daardoor overweldigd te worden. Jij bepaalt het tempo, ik creëer een veilige en liefdevolle omgeving.

Energetische therapie (healing)

Energetische therapie zet ik in voor het ervaren van nog diepere ontspanning. En ook voor het helen van oude pijn, woede en trauma’s. Als je daar doorheen  gaat komt er een diepgaande genezing op gang. Er ontstaat weer rust en emoties verzachten.

Het lichaam en de geest hebben een groot zelfgenezend vermogen. Energetische therapie kan dit proces versnellen. 

Ik gebruik mijn handen en diverse energetische technieken met hun oorsprong uit het inca-sjamanisme. Deze technieken zijn sterk verbonden met de natuur & de vrouwelijke energie in ons.

Sound healing

Geluid heeft een genezend vermogen. Ik maak gebruik van het geluid van de drum. Deze zet ik bewust in voor ontspanning, ontlading of voor heling. In de groepscoaching, vrouwencirkels & lief-lijfdagen maak ik ook gebruik van de drum voor meditatie en reizen.

Energetische diagnostiek

Ik kijk hoe het met je energiesysteem is. Hiervoor gebruik ik subtiele en hoger zintuigelijke waarneming. Ik ontvang woorden, beelden of andere aanwijzingen over je probleem en situatie waarin je zit. Ik check altijd met jou of het klopt. Veelal verrijkt dit de sessie.

Afbouwen van medicatie (antidepressiva, angst & slaapmedicatie)

Wil je medicatie afbouwen? Je kan de sessies gebruiken als aanvulling op je huisarts en medisch specialist. Zij helpen je met de doseringen en het voorschrijven van medicatie. Ik vul met jou de randvoorwaarden in hoe je veilig en met vertrouwen afbouwt. Ik kijk met je mee hoe je de medicatie vervangt door voeding, supplementen en rituelen.

Ook kijken we naar wat je zelf hebt gedaan als onderdeel van je herstel en hoe je dat opnieuw inzet.

We gebruiken ook energetische behandelingen voor het in ontspanning brengen van je lichaam en voor de ontlading van emoties.

In combinatie met andere behandelingen

Een behandeling bij mij kan op zichzelf staan (meestal als je al veel reguliere en complementaire therapieën hebt gevolgd), maar kan ook goed gecombineerd worden met andere therapieën zoals poh-ggz, psycholoog, groepstherapie, EMDR, hypnotherapie, mesoloog of een integraal/leefstijlarts. 

Ook als je een ernstige diagnose hebt gekregen (zoals kanker) of bezig bent met intensieve behandelingen kan ik je aanvullend ondersteunen. Een slechtnieuwsgesprek kan (licht) traumatisch zijn.

Je kan ook preventief bij me komen of vanuit een voorkeur voor energetische geneeskunde. Goed voor je gezondheid zorgen kan veel gezondheidsklachten en ziekten besparen! 

Huiswerk

Ik geef je huiswerk mee. Dat kan zijn: mediteren, leefstijladviezen, grenzen stellen, een plek in huis vinden en die van jezelf maken, brieven schrijven/überhaupt schrijven, een dankbaarheidsdagboek bijhouden, een ritueel uitvoeren of tot rust komen. Ik voel intuïtief aan wat passend is en draag dat aan, zonder verplichting. Ik put uit reguliere en complementaire methodes.

Neem vrijblijvend contact op of maak een afspraak voor een integratief consult.
Of lees hier meer over mij of over mijn visie.

Na de behandelingen

Effect van een sessie

De uitwerking van de sessie is zeer persoonlijk en kan per sessie wisselen.

Dit kan het effect zijn:

  • Je rustig voelen
  • Minder klachten hebben
  • Je duizeligheid en misselijkheid voelen
  • Je heel energiek en levendig voelen
  • Ineens meer emoties ervaren.

De reactie op een sessie verdwijnt binnen een paar dagen tot een week. Meestal zie je dat het gunstige effect van de sessie steeds meer toeneemt.

Jij verandert

Door de behandelingen verander je. Meestal ga je beter voor jezelf zorgen, beter voelen wat je behoeftes zijn en je grenzen beter aangeven. Emotioneel word je stabieler. Klachten verzachten of verdwijnen. De veranderingen in jou kunnen tot weerstand en spanning leiden in je omgeving. Weet dat dit allemaal bij het proces hoort en dat dit verbetert naarmate de behandeling vordert. Jij went en je omgeving ook. Zo kom je steeds dichter bij jezelf.

Verbetering of verlichting

Het is lastig te zeggen wanneer je echt verbetering merkt, soms wordt het eerst slechter; dan kan het lastig zijn om vol te houden. Het vraagt  om doorzettingsvermogen en weten waarvoor je wil veranderen. Zonder garanties.

Er is namelijk geen garantie op succes. Het lichaam geneest zichzelf, met de juiste hulp en leefstijl. Dit is niet altijd haalbaar. Soms is je leven zo onvoorspelbaar, dat de sessies niet goed geïntegreerd kunnen worden. Soms echter heb je ineens een grote doorbraak, een snelle vermindering of het verdwijnen van je klachten. En kan je echt voor jezelf kiezen en voor je proces gaan staan; dat is een prachtig moment!

Soms is volledige genezing niet mogelijk, maar wel verlichting van klachten, emoties en het draaglijk maken voor jou. Het mag zo ver gaan als voor jou haalbaar is. We kijken altijd samen of doorgaan zin heeft of dat een pauze of vroegtijdig stoppen beter is voor jou.

Ik doe mijn best om je de beste behandeling te geven met mijn kennis en kunde. Als je bereid bent om vol te houden en de veranderingen in je leven aan te gaan, zijn er buitengewone resultaten mogelijk.

Pauzes inlassen

Een behandeling met pauzes is zeer gebruikelijk. Zo heb je de tijd om de verandering te verwerken en te integreren in je dagelijks leven. Jij geeft het tempo aan en ik begeleid je om steeds beter te voelen wanneer je een sessie nodig hebt.

Meestal start je met 1x per maand met daarna langere intervallen. Dit is maatwerk. Een traject is een hele mooie start als basis.

Space holder

Soms ben je al zo ver in je persoonlijke ontwikkeling dat je al veel zelf kunt. Toch kan het fijn zijn om het proces waarin je in zit niet alleen te hoeven doen.

Wees dan ook meer dan welkom. Jij geeft aan wat je nodig hebt, ik ben er voor je. Punt.

Hoe is mijn werkwijze niet (meer)

Veel praten en cognitief willen begrijpen

In mijn behandelingen staat voelen centraal. Als je behoefte hebt aan praten kan je terecht bij de poh-gzz, een regulier psycholoog, psychiater of alternatief psychotherapeut. 

Jouw inzichten, emoties en trauma’s die in de gesprekken naar boven komen, kan je verwerken en loslaten in sessies met mij. Dat maakt jouw groeiproces lichter en draaglijker.

Traumaverwerking in combinatie met energetische therapie kan diepgaander zijn dan alleen gesprekken. Soms zijn snelle resultaten mogelijk. In mijn ervaring  kan dit alleen als je al eerder veel hebt gedaan aan gesprekken, zelfhulp en een gezonde leefstijl hebt. In de meeste gevallen zijn meerdere behandelingen nodig. 

Sessies alleen gericht op leefstijl-advies en voorschrijven van supplementen

Ik kijk met je mee naar je voeding, leefstijl en of er winst te behalen valt met supplementen. Heb je al advies gehad van een mesoloog, integraal/leefstijlarts of ander complementair therapeut? Dan geef ik alleen mijn visie erop.

Ik werk vooral energetisch . Dat is een andere modus: je gaat vooral voelen. Wil je primairleefstijl-advies  en/of supplementen dan verwijs ik je door naar een collega. 

De energetische behandeling die ik geef  in combinatie met een gezonde leefstijl en supplementen, versterken elkaar.

Doen van aanvullende diagnostiek en bloedonderzoek

Ik bied bewust geen aanvullende diagnostiek. Wel kan ik hierover meedenken, adviseren en je doorverwijzen naar mijn collega’s. Denk aan reguliere diagnostiek maar ook microbioom onderzoek of voedingsintolleranties.

Readings

Hoewel ik tijdens de sessies wel gebruik maak van mijn sensitieve zintuigen doe ik niet specifiek ‘readings’. Mocht je iemand zoeken die jouw energie leest voor 1,5-2 uur dan ken ik collega’s die dat zeer goed kunnen. En kan ik je naar hen doorverwijzen.

Meerwaarde naast regulier traject

Een sessie bij mij is geen vervanging voor een medisch advies van je huisarts of specialist. Met mijn achtergrond kan ik met je meedenken en uitleg geven over de meerwaarde van de behandeling van mij die je naast, volgend of voorafgaand aan je reguliere behandeling doet. 

Ik vind het prettig als jouw huisarts en behandelend specialist weet dat je bij mij in behandeling bent, zodat de behandelingen op elkaar kunnen aansluiten. Ik geef jou hierin de regie.  Ik kan je een brief geven voor je arts, psycholoog of therapeut..

Nog meer vragen?

Staat het antwoord op je vraag er niet bij? Kijk dan bij mijn veelgestelde vragen. Ook schrijf je vragen op voor tijdens een kennismakingsgesprek.