WERKWIJZE

Hoe gaat een behandeling bij mij?

Ik begeleid je op een unieke manier tijdens je helingsproces. Mijn werkwijze verschilt van wat je wellicht gewend bent bij een arts of hulpverlener. Ik ben meer je gids dan je behandelaar. Samen staan we naast elkaar en ik laat me leiden door jouw proces.

Als jouw gids op het pad van heling, loop ik met je mee en geef ik je inzicht in wat je kunt verwachten. Ik bereid je voor en zorg ervoor dat je je vertrouwd voelt, zodat je het proces aankan en kunt omarmen.

Een veilige en vertrouwde omgeving is essentieel voor mijn werk. Het is in deze omgeving dat het daadwerkelijke helingsproces plaatsvindt. Het lichaam voelt het signaal dat het toestemming heeft om te ontspannen en te helen.

Hoe meer je bekend raakt met het helingsproces, hoe sneller en dieper het proces op gang kan komen.

Heling kan verschillende aspecten omvatten

zoals het loslaten van patronen, overtuigingen en oude pijn – trauma’s. We kunnen ook werken aan het opheffen van blokkades en het loslaten van (toxische) relatiepatronen. Daarnaast kunnen we methoden integreren om ontspanning en rust in je dagelijks leven te brengen, zodat je je pure, authentieke zelf kunt ervaren. Samen kunnen we een toekomst creëren die bij jou past en stappen zetten in die richting.

Ik maak gebruik van diverse technieken, voornamelijk mind-body en energetische technieken, om je te ondersteunen in dit proces. Door deze technieken in te zetten, kunnen we effectief werken aan jouw heling en transformatie.

Hieronder vind je meer informatie over wat je kunt verwachten tijdens de sessies met mij en hoe het proces er na de sessies uit kan zien.

Samen kunnen we de weg van heling bewandelen en ik kijk ernaar uit om je te begeleiden op jouw unieke reis naar heelheid en vervulling.

Neem vrijblijvend contact op. Of lees hier meer over mij of over mijn visie.

Na de behandelingen

Effect van een sessie in algemene zin

De uitwerking van een sessie is zeer persoonlijk en kan per sessie verschillen. Het effect kan onder andere het volgende zijn:

  • Je voelt je rustiger.
  • Je hebt minder klachten.
  • Je kunt duizeligheid en misselijkheid ervaren.
  • Je voelt je energieker en levendiger.
  • Je ervaart plotseling meer emoties.

De reactie op een sessie verdwijnt meestal binnen een paar dagen tot een week. Vaak neemt het gunstige effect van de sessie met de tijd toe.

Verandering bij jou

Door de behandelingen onderga je veranderingen. Meestal ga je beter voor jezelf zorgen, voel je beter aan wat je behoeftes zijn en geef je je grenzen beter aan. Emotioneel word je stabieler en verzachten of verdwijnen klachten. De veranderingen in jou kunnen echter weerstand en spanning veroorzaken in je omgeving. Het is belangrijk te beseffen dat dit bij het proces hoort en dat dit verbetert naarmate de behandeling vordert. Zowel jij als je omgeving wennen eraan, waardoor je steeds dichter bij jezelf komt.

Verbetering of verlichting

Het is moeilijk te zeggen wanneer je precies verbetering zult merken. Soms kan het eerst slechter worden en ga je meer voelen. Het vraagt doorzettingsvermogen en een duidelijk begrip van waarom je wilt veranderen. Er zijn echter geen garanties.

Het lichaam geneest zichzelf, met de juiste hulp en levensstijl. De sessies kunnen dit proces vergemakkelijken en toegankelijker maken. Ik doe mijn best om je de beste behandeling te geven op basis van mijn kennis en vaardigheden. Als jij bereid bent om vol te houden en de veranderingen in je leven aan te gaan, zijn buitengewone resultaten mogelijk. De sessies zijn als zaadjes; thuis hebben ze water, verzorging en liefde nodig. Hoe meer je je inzet voor je eigen heling, hoe meer resultaat je zult zien.

Pauzes inlassen

Het is gebruikelijk om pauzes in te lassen tussen de behandelingen. Dit geeft je de tijd om de verandering te verwerken en te integreren in je dagelijks leven. Jij bepaalt het tempo, en ik begeleid je om steeds beter aan te voelen wanneer je een sessie nodig hebt. Meestal begin je met een frequentie van één sessie per maand, waarna de intervallen langer worden. Dit wordt op maat gemaakt. Een traject vormt een mooie basis om mee te beginnen.

Space holder

Soms ben je al ver in je persoonlijke ontwikkeling en kun je veel zelf doen. Toch kan het prettig zijn om het proces waarin je zit niet alleen te hoeven doorlopen. In dat geval ben je meer dan welkom. Jij geeft aan wat je nodig hebt, en ik ben er voor je. Punt.

Meerwaarde naast een regulier traject

Een sessie bij mij vervangt geen medisch advies van je huisarts of specialist. Met mijn achtergrond kan ik echter met je meedenken en uitleg geven over de meerwaarde van mijn behandeling, die je naast, volgend op, of voorafgaand aan je reguliere behandeling kunt ondergaan.

Ik vind het prettig als jouw huisarts en behandelend specialist op de hoogte zijn van het feit dat je bij mij in behandeling bent, zodat de behandelingen op elkaar kunnen aansluiten. Jij hebt hierin de regie. Indien gewenst kan ik je een brief geven voor je arts, psycholoog of therapeut.

Nog meer vragen?

Staat het antwoord op je vraag er niet bij? Kijk dan bij mijn veelgestelde vragen. Je kunt ook vragen opschrijven voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.