WERKWIJZE

Hoe gaat een behandeling bij mij?

Bij Compazzi kan je terecht voor behandeling van allerlei lichamelijke en emotionele/geestelijke klachten, ziekte en onbalans. Lichaam en geest behandel ik als een geheel. 

Spirituele en persoonlijke ontwikkeling en eventueel trauma behandeling gaan bij mij hand-in-hand met de behandeling van lichamelijke klachten en het wegnemen van fysieke en emotionele pijn. Zie hiervoor ook mijn visie.

Als je voor deze manier van behandeling kiest ben je dapper. Het vraagt moed om dit aan te gaan.

Wat ik doe

Wat ik met name doe is door klachten heen kijken en het potentieel weer zien in jou. De lichtere, vrolijkere versie van jou die, ondanks tegenslag, toch zin heeft in het leven. Je kan het leven niet veranderen, maar wel de manier hoe je naar je leven kijkt en hoe je deze vormgeeft. Die handvaten reik ik je aan.

Ik zie vaak dat jouw authentieke zelf gaat mopperen en klachten geeft, als die niet tot zijn/haar recht komt in je leven.

Ik onderzoek met jou wat jij nodig hebt om dat potentieel, wat in jou verborgen zit, weer tot bloei te mogen laten komen.

Daarvoor is vaak nodig:

  • Loslaten van patronen, overtuigingen & vastzittend oud zeer – trauma’s
  • Loslaten van toxische relatie-patronen
  • Methodes integreren van ontspanning en rust in het dagelijks leven
  • Je pure, authentieke zelf weer ontmoeten
  • Een toekomst creëren die bij jou past en de stappen daar naartoe durven te zetten

Ik help je daarbij door diverse technieken in te zetten, voornamelijk mind-body & energetische technieken.

Als je kiest voor deze manier van behandeling, kies je niet voor de makkelijkste weg. Het is te verwachten dat je weerstand, emoties en moeilijke momenten gaat tegenkomen.

Maar het is wel de weg naar jezelf, je authenticiteit. Het herstellen van de balans in jezelf. En geloof me, dat is het mooiste cadeau wat je jezelf kunt geven.

Intake

Samen met jou kijk ik waar je nu staat, wat heb je allemaal hebt gedaan en wat de reguliere en complementaire mogelijkheden zijn. Je kan jouw vragen stellen over je klachten. Als er tijd over is, doen we al een behandelmethode. Zo kan je direct ervaren of de behandeling aanslaat bij je en of het passend is voor je. 

Meditatie

Als we samen aan de slag gaan met het verhelpen van je klachten start ik altijd met een meditatie. Zo kunnen we samen tot rust komen. Het helpt mij om te focussen op jou als persoon en jij kan makkelijker voelen wat belangrijk is op dat moment in een sessie.

Gericht aan de slag

We praten samen om te kijken wat er speelt, wat belangrijk is en hoe het is. Daarna gaan we verder aan de slag, afhankelijk van wat er bij het probleem past.

Mind-body technieken (healing & coaching)

Met deze technieken kunnen we zorgen voor directe ontspanning van lichaam en geest. Vaak sta je al heel lang ‘aan’ en is ontspannen moeilijk.

In rust kan je beter voelen wat belangrijk is voor je en is er tijd en ruimte voor je emoties.

We doen veel met de ademhaling. De ademhaling is een krachtig instrument om het zenuwstelsel tot rust te brengen. Dit kun je thuis gaan inzetten waardoor je de ontspanning ook thuis kunt gaan ervaren.

In je lichaam komen (healing & coaching)

Vaak zit je het grootste gedeelte van de dag in je hoofd. Ik help je weer contact te maken met je lichaam. Er is tijd en ruimte voor je emoties, zonder daardoor overweldigd te worden. Jij bepaalt het tempo, ik creëer een veilige en liefdevolle omgeving.

Energetische therapie (healing)

Deze kan ingezet worden voor het ervaren van nog diepere ontspanning. En ook voor het helen van oude pijn, woede en trauma’s. Als je daardoor heen wilt gaan kan er een diepgaande genezing op gang komen. Er ontstaat weer rust en emoties kunnen verzachten.

Het lichaam en de geest hebben een zeer groot zelfgenezend vermogen en energetische therapie kan dit proces versnellen. 

Ik maak gebruik van mijn handen en diverse energetische technieken met hun oorsprong uit het sjamanisme. Binnenkort volgt uitleg over deze technieken.

Energetische diagnostiek

Ik kan kijken hoe het met je energiesysteem is. Hiervoor gebruik ik subtiele en hoger zintuigelijke waarneming. Ik ontvang woorden, beelden of andere aanwijzingen over je probleem en situatie waarin je zit. Ik check altijd met jou of het klopt. Veelal geeft dit een extra verrijking aan de sessie.

Afbouwen van medicatie (antidepressiva, angst & slaapmedicatie)

Je kunt de sessies gebruiken als aanvulling op je huisarts en medisch specialist. Zij helpen je met de doseringen en het voorschrijven van de nieuwe medicatie. Ik vul met jou de randvoorwaarden in hoe je veilig en met vertrouwen kunt gaan afbouwen.

Als je met mij een traject aangaat specifiek voor het afbouwen van medicatie dan kijk ik met je mee hoe je deze medicatie kunt gaan vervangen door voeding, supplementen en rituelen.

Ook kijken we naar wat je zelf hebt gedaan als onderdeel van je herstel en hoe je dat opnieuw kunt gaan inzetten.

We zullen ook energetische behandelingen gebruiken voor het in ontspanning brengen van je lichaam en voor de ontlading van emoties.

In combinatie met andere behandelingen

Een behandeling bij mij kan op zichzelf staan (meestal als je al veel reguliere en complementaire therapieën hebt gevolgd), maar kan ook goed gecombineerd worden met andere therapieën zoals poh-ggz, psycholoog, groepstherapie, EMDR, hypnotherapie, mesoloog of een integraal/leefstijlarts. 

Ook als je een ernstige diagnose hebt gekregen (zoals kanker) of bezig bent met intensieve behandelingen kan ik je aanvullend ondersteunen. Een slecht nieuws gesprek kan (licht) traumatisch zijn.

Je kunt ook preventief bij me komen of vanuit een voorkeur voor energetische geneeskunde. Goed voor je gezondheid zorgen kan veel gezondheidsklachten en ziekten besparen! 

Eigen-werk

Ik geef je eigen-werk mee. Dat kan zijn: mediteren, leefstijladviezen, grenzen stellen, een plek in huis vinden en die van jezelf maken, brieven schrijven/überhaupt schrijven, een dankbaarheidsdagboek bijhouden, een ritueel uitvoeren of tot rust komen. Ik voel intuïtief aan wat passend is en draag dat aan, zonder verplichting. Ik put uit reguliere en complementaire methodes.

Neem vrijblijvend contact op of maak een afspraak voor een integratief consult.
Of lees hier meer over mij of over mijn visie.

Na de behandelingen

Verwachtingen na een sessie

De uitwerking van de sessie is zeer persoonlijk en wisselend. De meeste voelen zich na de sessie ontspannen en lichter.

  • Je kunt je na een healing rustig voelen en ook de klachten kunnen minder zijn.
  • Je kunt je wat duizelig en misselijk voelen.
  • Je kunt je ineens heel energiek en levendig voelen.
  • Je kunt ineens meer emoties ervaren.

De reactie op een sessie kunnen de weken erna nog wat doorwerken.

Door de behandelingen ga je veranderen. Meestal ga je beter voor jezelf zorgen, beter voelen wat je behoeftes zijn en je grenzen beter aangeven. Je kan je emotioneel stabieler worden. Wat later zie je ook klachten verzachten of verdwijnen.

De veranderingen kunnen tot weerstand en spanning leiden in je omgeving. Vaak zie je dat het vraagt van de ander om ook te veranderen (omdat jij verandert!) en het is logisch dat dit ook voor weerstand en wrijving zorgt; de echte verandering vindt dus thuis plaats!

Weet dat dit allemaal bij het proces kan horen en dat dit beter wordt naarmate de behandeling verder is. Jij went en je omgeving ook. En zo kom je steeds dichterbij jezelf.

Ik doe mijn best om je de beste behandeling te geven met mijn kennis en kunde. Als je bereid bent om vol te houden en de veranderingen in je leven aan te gaan, zijn er buitengewone resultaten mogelijk.

Pauze’s inlassen

Een behandeling met pauze’s is zeer gebruikelijk. Zo kan er verwerking plaatsvinden en heb je de tijd om de verandering te integreren in je dagelijks leven. Jij geeft het tempo aan en ik begeleid je om steeds beter aan te voelen wanneer je weer een sessie nodig hebt.

Meestal start je met 1x per maand met daarna langere intervallen. Dit is echt maatwerk.

Space holder

Soms ben je al zo ver in je persoonlijke ontwikkeling dat je al veel zelf kunt. Toch kan het fijn zijn om het proces waarin je in zit niet alleen te hoeven doen. En dat je transformeert in een vlinder en niet in een mot. (letterlijk: dat je ook de vruchten gaat plukken van je transformatie proces en niet alleen maar lichter door het leven gaat).

Wees dan ook meer dan welkom. Jij geeft aan wat je nodig hebt, ik ben er voor je. Punt.

Hoe is mijn werkwijze niet (meer)

Veel praten en cognitief willen begrijpen

In mijn behandelingen staan vooral voelen centraal. Als je behoefte hebt aan praten en het opdoen van inzichten door middel van praten kan je ook lopen bij de poh-gzz, een regulier psycholoog, psychiater of alternatief psychotherapeut. 

De inzichten, emoties en trauma’s die in de gesprekken dan naar boven komen kunnen door middel van energetisch werk worden afgevoerd en verwerkt. Deze vorm van behandeling kan de emoties helpen verzachten en maakt jouw groei-proces lichter en draaglijker.

Traumaverwerking in combinatie met energetische therapie kan diepgaander zijn dan alleen gesprekken en in soms zijn er hele snelle resultaten mogelijk. In mijn ervaring is dit echter alleen het geval als je al eerder veel hebt gedaan aan gesprekken, zelfhulp en een gezonde leefstijl hebt. In de meeste gevallen zijn meerdere behandelingen nodig. 

Sessies alleen gericht op leefstijl-adviezen en voorschrijven van supplementen

Ik kijk met je mee naar je voeding, je leefstijl en of er winst te behalen valt met supplementen. Adviezen zijn dan ook zeker mogelijk. Echter meestal heb je al advies gehad van een mesoloog, integraal/leefstijlarts of ander complementair therapeut. Hierdoor is het geven van mijn visie erop afdoende.

Mijn affiniteit en talent ligt bij het energetisch werken en dat is een andere modus (veel voelen en bijna niet nadenken). Mocht je focus of je behoefte vooral liggen op het krijgen van leefstijl-adviezen  en/of supplementen dan verwijs ik je door naar mijn collega’s. 

De energetische behandeling die ik toepas is heel goed te combineren met een gezonde leefstijl en het gebruik van supplementen waardoor deze mijn behandeling versterken. Ik zal je dan ook zeker aanraden om eens een consult te hebben met iemand die hierin gespecialiseerd is.

N.B. bij een traject speciaal voor het afbouwen van medicatie geldt dit niet. Zie ook hierboven.

Doen van aanvullende diagnostiek en bloedonderzoek

Ik kies er bewust voor om geen aanvullende diagnostiek aan te bieden. Wel kan ik hierover meedenken, adviseren en je doorverwijzen naar mijn collega’s. Denk aan reguliere diagnostiek maar ook integralere diagnostiek zoals naar het microbioom.

Readings

Hoewel ik tijdens de sessies wel gebruik maak van mijn sensitieve zintuigen doe ik niet specifiek ‘readings’. Mocht je iemand zoeken die jouw energie leest voor 1,5-2 uur dan ken ik collega’s die dat zeer goed kunnen. En kan ik je naar hen doorverwijzen.

Samenwerken en doorverwijzen

Een sessie bij mij is geen vervanging voor een medisch advies van je huisarts of specialist. Met mijn achtergrond kan ik wel met je meedenken en uitleg geven over de meerwaarde van de behandeling van mij die je naast, volgend of voorafgaand aan je reguliere behandeling kunt doen. 

Ook vind ik het fijn dat je huisarts en behandelend specialist weet dat je bij mij in behandeling bent. Zo kunnen we onze behandeling op elkaar aan laten sluiten. Ik geef jou hierin de regie. Mocht je een brief nodig hebben voor je arts, psycholoog of therapeut dan kan ik deze voor je opstellen.

Nog meer vragen?

Staat het antwoord op je vraag er niet bij? Kijk dan bij mijn veelgestelde vragen. Ook kun je de vragen opschrijven voor tijdens een kennismakingsgesprek.