Voor moeders

Ondersteuning met natuurlijke middelen

Het levert verandert alles als je besluit om moeder te worden. Het kan zijn dat je worstelt met de nieuwe fase. Je mist het ‘oude’ leven van toen jullie nog met z’n tweeën waren. Je kampt met schuldgevoelens of een gevoel van eenzaamheid.

Je voelt je anders in je lichaam die verandert is of je lijf doet niet wat je had gehoopt. Je bent (geen) moeder en je hebt te maken gehad met teleurstellingen in het proces van kinderwens naar moederschap. Het lukt(e) niet om zwanger te worden, je hebt een miskraam gehad of een nare bevalling. Je vind het lastig dit een plek te geven.

Je had gehoopt op een zoon of dochter maar voelt dat je blij moet zijn met dat je kindje gezond is. Of jullie zijn met twee moeders thuis en zoeken een weg hierin. Je doet het ouderschap helemaal alleen en vindt dit ook zwaar en eenzaam.

Je kampt met negatieve gevoelens, schuld, schaamte en wilt graag weer genieten van je leven. Je wilt graag door iemand ondersteunt worden die de zwaarte van het moederschap (h)erkent en breed met je meekijkt en voelt. Je wilt dit namelijk aanpakken op het natuurlijke systemische en holistische manier. Mind-body en energetische therapie spreekt je aan.

Laat mij je helpen.

Weer genieten van je leven

In een traject met mij ga je aan de slag met het aanzetten van je zelfhelend vermogen en
weer contact maken met je eigen lichaam.

Je leert:

 • Tot rust komen en diepe ontspanning vinden
 • Ontladen van emoties
 • Ervaren wat deze behandeling doet op je klachten en het moederschap
 • Dieper liggende oorzaken aanpakken
 • Steeds meer (liefdevol) contact maken met je lichaam
 • Vergroten van zelfzorg, zelfliefde en zelfvertrouwen
 • Meer ruimte in je lichaam om jezelf te zijn

Specifiek voor verwerking van verlies (na miskraam, vroeggeboorte, zware bevalling)

Je hebt te maken met ernstig verlies of teleurstelling en je voelt je eenzaam in dit proces. Je zoekt ondersteuning om dit verlies een plek te geven in je leven. Je leert:

 • Het verdriet helen
 • Liefdevol contact maken met je eigen lichaam
 • Je leven op jouw manier vorm geven
 • Een ritueel toe te passen op dit verlies

Te combineren met een energetische baarmoederheling. Kijk voor data in mijn agenda.

IVF traject?

Een IVF traject kan zeer ingrijpend zijn en behoorlijk stressvol. Laat me je ondersteunen in deze zware tijd.

 • Rust en ontspanning voor je lichaam
 • Liefdevol contact maken met je lichaam
 • Schuld en schaamte loslaten
 • Meer kans op een succesvolle zwangerschap

Wil jij weer genieten van je leven en het moederschap?


Maak een afspraak voor een intake of plan een kennismakingsgesprek.


Neem contact op via het Contactformulier
Of lees eerst meer over mij en over mijn visie.

De kosten worden (deels) vergoed door je aanvullende verzekering (code 24005 en 24012).

Heb je zin om met jezelf aan de slag te gaan maar twijfel je nog over welke vorm? Kom dan naar een retraite-dag of workshop om kennis te maken met de sfeer van Compazzi.

Zie voor meer informatie en data de agenda.

Waarom zou dit mij helpen? Wat maakt jouw traject anders?

Niet nog meer praten maar voelen.

In mijn behandelingen staat vooral voelen centraal. Praten en het opdoen van inzichten door middel van praten is heel helpend en kan je verkrijgen bij de poh-gzz, een regulier psycholoog, psychiater of alternatief psychotherapeut. 

Mijn behandelingen zijn goed te combineren met een traject bij hen. De inzichten, emoties en trauma’s die in de gesprekken dan naar boven komen kunnen door middel van energetisch werk worden afgevoerd en verwerkt. Deze vorm van behandeling kan de emoties helpen verzachten en maakt jouw groei-proces lichter en draaglijker.

Traumaverwerking in combinatie met energetische therapie kan diepgaander zijn dan alleen gesprekken en in soms zijn er hele snelle resultaten mogelijk. In mijn ervaring is dit echter alleen het geval als je al eerder veel hebt gedaan aan gesprekken, zelfhulp en een gezonde leefstijl hebt. In de meeste gevallen zijn meerdere behandelingen nodig. 

Familie systemen meenemen

Een bepaalde ‘ emotionele zwaarte’ of trauma kan van generatie op generatie worden overgedragen. Soms voel je dat je ‘iets’ met je meedraagt wat niet bij je hoort, wat niet gekoppeld is aan de ervaringen die je hebt opgedaan. Soms komt zoiets naar boven als je zelf moeder bent geworden. Soms spiegelt je kind bepaalde familiepatronen. Of kom je er niet meer onderuit.

Ik kan je helpen hiervan af te komen door deze vanuit de energie te behandelen. Zo kan je steeds meer bezit nemen over je eigen lichaam en emoties.

Loslaten

Ik leer je loslaten. Daar waar het lastig is om dat te doen. Zeker als er veel emoties spelen is de neiging om in angst, controle en negatieve gedachtes vast te komen te zitten. Ik help je hierbij. Loslaten geeft weer ruimte voor ontspanning en plezier.

Spiegel

Een kind (niet) krijgen of je kind zelf kan een spiegel zijn voor je. Voor onbewuste delen in jezelf, die je tot nu toe nog niet onder ogen hebt hoeven of willen zien. Ik kan je hierin ondersteunen.

Gebruik maken van rituelen

De overgang van vrouw naar moeder is groot. Het lijkt bijna gewoon omdat iedereen het doet, maar het is een enorme transitie-tijd waarin je lichamelijk en emotioneel groeit. Dit kan gepaard gaan met groeipijnen in diverse lagen; fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel.

Ook als er iets mis gaat rondom de zwangerschap en geboorte is het lastig om stil te staan. Zeker als je in de ‘medische molen’ van IVF terecht bent gekomen. Een traject bij mij kan je helpen ontspannen en liefdevol blijven naar je lichaam. Door ontspanning is de kans op een gelukte zwangerschap groter.

Na een bevalling is het moeilijk met een kleintje om echt tijd voor jezelf vrij te maken en dit een plek te geven. De sessies kunnen gebruikt worden als tijd voor jezelf en trauma heling. Een ritueel (afsluiting-overgangsritueel of baarmoederheling) kan helpen om een transitie te maken van vrouw naar moeder. Of je leven op een andere manier vorm te geven.

Het verhaal van de klacht

Ik zie achter de klachten altijd een verhaal wat verteld wil worden. Vaak ben je boos op je lichaam omdat de geboorte, zwangerschap of het krijgen van een kindje anders is verlopen dan je had gehoopt. Misschien voelt je lichaam niet vrouwelijk of is deze erg veranderd door de zwangerschap(pen). Door weer liefdevol te luisteren naar je lichaam kom je er steeds meer achter wat deze klachten je te vertellen hebben (en ja, dat kan een hele uitdaging zijn!).

Ik kan je hierin helpen.

Als je voor deze manier van behandeling kiest ben je dapper. Het vraagt moed om dit aan te gaan.

Verder aanvullend onderzoek?

Ieder heeft zijn eigen expertise. Ik doe energetisch onderzoek waarbij ik met je meevoel en kijk wat er mogelijk bij je speelt op de emotioneel en spirituele lagen. Dit in afstemming op jou.

Als je behoefte hebt om meer (regulier of complementair) onderzoek te doen, kan ik je specifiek doorverwijzen (dan wel terug naar je huisarts, dan wel naar een complementair therapeut). Ik kan je hier de voor en nadelen over uitleggen.

Referenties

Stella 32, over haar traject:

Annemarie is een fijn mens en ik heb haar behandelingen dan ook als zeer prettig ervaren. Door verschillende technieken zijn we meerdere keren tot de kern van de onderliggende problemen gekomen en met haar hulp kon ik deze behapbaar maken en aanpakken. Dit is voor het eerst dat therapie mij echt verder heeft gebracht en daar ben ik erg dankbaar voor!

Simonia, 30, over haar traject:

“Iets langer dan een jaar geleden bij Annemarie gestart. Het klikte meteen een warme, hartelijke, lieve maar ook krachtig persoon. Mijn sessies met haar hebben mij veel verschillende inzichten gebracht. Pluspunt is ook haar achtergrond als huisarts! De gesprekken ervaar ik nog steeds als zeer waardevol.

Dank je wel voor je steun! En zeker ook voor de humor, elke sessie weer!”

E. collega arts over haar healing-sessie:

“Ik ging met wat spanning maar zonder verwachting de sessie in bij Annemarie. Eigenlijk hebben we nauwelijks gepraat. Dit was ook niet nodig, ergens in mij wist ik kennelijk wat er nu  mocht gebeuren. Annemarie heeft de gave direct een vertrouwde sfeer te creëren die de veiligheid biedt om naar binnen te keren. Ze is aanwezig én geeft je de ruimte, op een ontspannen manier. Hierdoor voelde het vertrouwd me aan haar handelingen over te geven, ook al kon ik ze met mijn logische brein niet begrijpen of verklaren. Het was een intense, emotionele én lichamelijke ervaring en ik verheug me op de ruimte die hierdoor gaat ontstaan.

Dankjewel!”

P.P., 72, over haar traject: 

“Ja, ik vond het. Na lang zoeken.

De complementaire geneeswijzen, de AVIG. Tezamen, werkzaam met de reguliere artsenij. In het verlengde daarvan kwam ik met de praktijk van Annemarie Semeijn, Compazzi,in aanraking. Dat heeft mijn horizon verbreed.Wat ik zo zo bijzonder vind is, hoe zij deze twee disciplines samenbrengt. Met mooie, inspirerende ideeën, met creatieve oplossingen en de juiste vraagstelling. En daarnaast heeft ze een uitgebreid netwerk aan paramedische geneeskundigen.

Het heeft mij gebracht wat ik zocht, genezing en meer. Lieve groet.”

Joyce collega-arts, over haar healing sessie:

“Binnenkomst in Annemarie´s behandelkamer is al als een warm bad. Annemarie voelt intuïtief heel goed aan wat er nodig is. Ze is kundig en krachtig in haar werk, en ook puur, zacht en liefdevol. Bij mij gebeurde er heel veel en het duurde ongeveer een week voordat die beweging tot rust kwam en mijn lichaam gewend was aan haar nieuwe balans, meer in balans. Er werden een aantal blokkades opgelost dan wel verminderd. Zo heb ik voor het eerst sinds bijna 3 jaar (tweede bevalling) geen zadeldekje meer nodig op mijn fiets, want mijn stuitje heeft geen bescherming meer nodig, er is geen pijn of druk meer!

Daarnaast is er een deel van het verdriet/blokkade wat zich in mijn buik had genesteld opgelost; het andere deel komt nu vanzelf naar buiten, daar kan ik nu zelf bij. Pure heling!”

Lena 31, about her experiences with the sessions:

“Annemarie helped me have a better understanding of my emotions. I used to focus on my weakness and feel overwhelmed by it. She helped me find ways to identify my strengths and work with myself instead of against myself.”

Geeke, 68, over haar traject en healing sessies: 

“Al vanaf de eerste, telefonische, kennismaking voelde ik een klik! In de sessies die volgden ervaarde ik Annemarie als een warme, betrokken persoonlijkheid met een liefdevolle uitstraling en een luisterend oor. In de gesprekken weet ze snel tot de essentie te komen. Ze werkt graag met beeldende taal en dat komt nog sterker naar voren in haar geleide visualisaties.

Liggend op de behandeltafel met Annemarie’s handen onder mijn hart- en niergebied, voelde ik mij al snel rustiger worden. Ik voelde hoe haar liefdevolle uitstraling mij begon te omhullen, het voelde bijna of we één waren in deze liefdevolle energie. Haar warme stem waarmee ze mij vervolgens in de visualisatie naar ’t dieptepunt van de aarde leidde, voegde daar nog een extra dimensie aan toe. Ik begon me verbonden te voelen, niet alleen met Annemarie maar ook met de aarde en mezelf.

Een heerlijke, helende ervaring!”