VISIE

Een nieuw medisch paradigma

We zijn onderweg naar een nieuw medisch paradigma. Ons huidig medisch paradigma is nog gestoeld op Descartes, Newton en Darwin. Maar nieuwe wetenschap van quantumfysica, quantummechanica en epigenetica leert ons dat we veel complexere systemen zijn dan dat. En veel meer verbonden zijn met alles en iedereen om ons heen.

Je lichaam kan zichzelf helen

Je lichaam is in staat zichzelf te helen, je hebt een groot zelfhelend vermogen. Wat er in de weg zit: stress. Stress in je lichaam als gevolg van slechte voeding, stress door de omgeving waarin je verkeert, toxinen, emoties, gedachtes en/of relaties. In onze maatschappij is het bijna onmogelijk niet gestresst te zijn. Daarom ben ik enthousiast over mind-bodytechnieken: die helpen om het stress-systeem uit te zetten, zodat ons rustsysteem zijn werk kan doen: je imuunsysteem, endocriene systeem, hormonen en je helend vermogen zijn allemaal verbonden met het rustsysteem.

Herstellen van balans

We leven in een wereld waar we veel slechte dingen tot ons nemen en veel goede dingen laten staan. Dit brengt ons hele systeem uit balans. Onze voeding is calorie-rijk maar nutriënten arm. We zitten veel en nemen veel negatief nieuws, emoties en geluid tot ons. Ons hele (eco)systeem is uit balans en dat merk je. We hebben er allemaal last van.

Meditatie is bewezen effectief

Meditatie zorgt voor minder oordeel, openheid, en nieuwsgierigheid. Het stelt je in staat om doelen te stellen en je emoties tot rust te brengen. Als je mediteert heb je meer activiteit in je linker-prefrontale cortex, daar komt je veerkracht vandaan. Heling vergt veerkracht.

Van angst naar hoop

Verdriet en angst hebben ruimte nodig, voordat je andere stappen kan zetten. Je moet kunnen rouwen. Wil je constant angstig zijn of kalmeren? Het helpt om in contact te zijn met anderen. Delen werkt helend. Ook ademhalingstechnieken zijn eenvoudig en zeer effectief in het behandelen van angst. Het zorgt voor uitscheiden van GABA, dit kalmeert het emotionele brein.

De kracht van zelfliefde en humor

Zelfliefde en humor zijn krachtige instrumenten voor heling. Zo komen goede hormonen vrij en creëer je een andere kijk op jezelf en je leven, in plaats van bijvoorbeeld ‘arme ik’ voelen. Dit zijn dus belangrijke onderdelen in mijn aanpak.

Mijn visie op SOLK-klachten

In de reguliere geneeskunde is de visie op SOLK-klachten ‘we kunnen niets organisch vinden, dus leer er maar mee leven’. Ook wordt vaak stress aangewezen als boosdoener. Mensen met SOLK-klachten herkennen zich daar niet altijd in. Er kunnen veel oorzaken zijn. Langdurige stress (vaak onbewust), trauma, voeding en/of omgevingsfactoren. Gedachtes en emoties zijn een onderdeel van het geheel. En er zijn redenen voor ziekten die we soms niet meteen kunnen doorzien. Daarom is het belangrijk om heel specifiek naar jouw situatie te kijken en hier een traject op af te stemmen. Zie ook mijn pagina over solk-klachten.

Onze afhankelijkheid met de farmaceutische industrie zit in de weg

De farmaceutische industrie is gericht op winst. Gezondheidszorg is daarmee een verdienmodel geworden. Zolang wij in dit systeem geloven, gebruiken we de farmaceutische industrie als onze genezer. Het probleem is dat de meeste ziekten niet worden genezen met farmaceutische middelen. Het is vooral symptoombestrijding. Ik vind het belangrijk om je te laten ervaren dat er andere manieren zijn om met je klachten om te gaan en balans, heling en rust te vinden.

Authentieke zelf

We zijn geboren als een uniek individu. Door onze familie en onze cultuur leren we ons aan te passen, als overlevingsmechanisme. Blijven we daarin teveel hangen, is het gevaar dat we niet ons eigen leven leiden. De kunst is om weer jezelf terug te vinden, je authentieke zelf.

Nieuw tijdperk van geneeskunde

Ik zie drie tijdperken van inzicht in de geneeskunde. Het eerste tijdperk is de fysieke geneeskunde: het kijken vanuit oorzaak en gevolg. Bijvoorbeeld: als je rookt verhoog je je risico op kanker. In dit tijdperk zitten we in Nederland. Het tweede tijdperk is van mindbody medicine: je geest kan invloed uitoefenen op je lichaam. Je geest maakt een verschil. Dit kan door middel van visualisaties, imaginaties, meditatie. In dit tijdperk
zitten de Verenigde Staten al enige tijd. In het derde tijdperk draait het om energy medicine: mijn geest kan ook invloed uitoefenen op het lichaam van jou, en vica versa. De Verenigde Staten zijn onderweg naar dit tijdperk. En het is mijn drijfveer om Nederland hier ook in te brengen. Ik maak gebruik van alle drie.

We zijn energiewezens

We zijn complexe systemen en in essentie bestaan we uit energie, weten we uit de quantumfysica. Alles waar we met onze ogen naar kijken is een uitingsvorm van energie. Er is energie met een fysiek uiterlijk en er is onzichtbare energie. Energie is leven. Energieverlies is levensverlies. Er zijn goede vibes en slechte vibes. Ervaar je slechte vibes, om wat voor reden dan ook, dan voel je je moe en kwetsbaar. Goede vibes, van jezelf of van een situatie, geven je energie. Ik gebruik principes uit de quantumfysica om jou te helpen bij jouw klachten en om je vitaal en levendig te voelen.

Ben je toe aan een andere kijk op jezelf en je klachten? Wil je iemand die naast je staat in
dit proces?

Lees meer over mij of neem vrijblijvend contact op voor een kennismaking.