VISIE

Een nieuw medisch paradigma

We zijn onderweg naar een nieuw medisch paradigma. Ons huidig medisch paradigma is nog gestoeld op Descartes, Newton en Darwin. Voor mij is dat de halve waarheid. De nieuwe wetenschap van quantumfysica, quantummechanica en epigenetica leert ons dat we veel complexere systemen zijn dan dat. En veel meer verbonden zijn met alles en iedereen om ons heen. Mind-body-medicine & heling maakt ook gebruik van deze kennis. Lees ook mijn blog hierover.

Ik vind het belangrijk dat we de verbinding met onszelf, de mensen om ons heen en de aarde weer herstellen. Terug naar onze eigen innerlijke natuur.

Healing

Healing gaat over het ondersteunen van het zelfhelend vermogen. Jij hebt een zelfhelend vermogen. Als je gewond bent maakt je lichaam een korst en als je verkouden bent komt je immuunsysteem in actie. Gezond zijn is je natuurlijke staat van zijn. En heling kan de natuurlijke beweging richting gezondheid ondersteunen.

  • Helen geeft je het vermogen om meer in het hier en nu te zijn en om meer vrijheid te ervaren in je leven, zoals die is.
  • Healing kan je bewustmaken wat je hart je te vertellen heeft. En deze waarheid te voelen.
  • Helen is het weten aanspreken van je hart en je onderbuik. Waar wil je ‘ja’ tegen zeggen en waar een ‘nee’?
  • Helen is zelfherstel en het terugvinden van verloren delen van jezelf.
  • Healing is voor iedereen uniek en kan niet opgelegd of versneld worden. Wel kan heling op gang worden geholpen, door iemand met ervaring en kennis.

Healer / gids

Een healer kan je helpen om het terrein van heling te schetsen, te beschrijven zodat jij er vertrouwt mee wordt. Hij/zij kan je voorbereiden op de uitdagingen van dit pad.

Want healing is niet makkelijk. Het is hard werken. Je kunt trauma-stukken van jezelf tegenkomen, van generatielijnen, verdrongen emoties, overtuigingen & patronen. Maar laat je er niet door tegenhouden, want het harde werken wordt beloond door meer authenticiteit, autonomie, emotionele vrijheid & acceptatie.

Je zult lichter door het leven gaan, meer vitaliteit en meer levensvreugde ervaren.

Trauma

Veel mensen denken bij trauma aan iets heftigs. Toch kan voor een jong kind de perceptie van ‘niet gezien, niet gehoord of niet begrepen’ zijn een traumatische imprint geven op het zenuwstelsel. Hier kan je als volwassenen last van hebben in de vorm van allerlei (onverklaarde) lichamelijke en psychische klachten. Soms ook in de vorm van chronische ziekten. Door hier heling op toe te passen; komt het zenuwstelsel, en daarmee jij, tot rust. Wat heling maar ook genezing kan bewerkstelligen.

Diepere connectie met onze eigen natuur

Je bent natuur. Jezelf kun je (terug)vinden in de natuur en in jezelf. Daar liggen de sleutels voor zelfheling en balans.

In mijn sessies maak ik ook gebruik van de kracht van de natuur, in m’n praktijk of op de heide.

Wat je aan zelfheling doet telt

Ook al start je met heling primair voor jezelf. Wat jij doet aan zelfheling telt ook voor anderen. Je beïnvloed met wat jij doet permanent het andere. Hierdoor ontstaat een rimpel effect.

Alles is relatief

Zonder context is een keuze niet meteen goed of fout. Jij hebt inzicht in je eigen waarheid vanuit jouw context. De context kan worden veranderd door heling en innerlijk werk waardoor ook jouw verhaal & kijk op de werkelijkheid verandert.

Alles is in beweging en in staat van verandering

Jij verandert continue. Wat vandaag zwaar voelt kan morgen weer lichter zijn. Ik werk graag met wat er is, in het huidige moment. Dat vraagt continue afstemming. In onze sessies, tijdens mijn dagen/cirkels en gedurende een traject.

Dieper liggende oorzaken

Ik onderzoek graag met jou de kern van je klacht en/of probleem. Dit kan soms verder liggen dan je oorspronkelijk denkt. Bijvoorbeeld door trauma vanuit generaties voor jou. Soms komen er beelden van vorige levens terug. We kunnen hiermee werken of je nu in reïncarnatie gelooft of niet.

Authentieke zelf

We zijn geboren als een uniek individu. Door onze familie en onze cultuur leren we ons aan te passen, als overlevingsmechanisme. Blijven we daarin teveel hangen, is het gevaar dat we niet ons eigen leven leiden. De kunst is om weer jezelf terug te vinden, je authentieke zelf. Ik zie dat veel klachten z’n oorsprong vinden in dat we onszelf gaandeweg zijn kwijtgeraakt. In sessies heb ik aandacht voor jouw behoeftes en je eigenheid.

We zijn energiewezens

We zijn complexe systemen en in essentie bestaan we uit energie, weten we uit de quantumfysica. Alles waar we met onze ogen naar kijken is een uitingsvorm van energie. Er is energie met een fysiek uiterlijk en er is onzichtbare energie. Energie is leven. Energieverlies is levensverlies. Er zijn goede vibes en slechte vibes. Ervaar je slechte vibes, om wat voor reden dan ook, dan voel je je moe en kwetsbaar. Goede vibes, van jezelf of van een situatie, geven je energie. Ik gebruik principes uit de quantumfysica om jou te helpen bij jouw klachten en om je vitaal en levendig te voelen.

Ben je toe aan een andere kijk op jezelf en je klachten? Wil je iemand die naast je staat in
dit proces van healing, bewustwording & healerschap?

Lees meer over mij of neem contact op voor een kennismaking.