Veel gestelde vragen

Waarom zou ik voor jou kiezen?

Met mijn achtergrond als huisarts, coach-counselor en healer bied ik je een brede fundering. Ik ben praktisch, realistisch, sensitief, licht, warm en humorvol.

Ik heb ervaring met de reguliere gezondheidszorg en de complementaire zorg. Ik kan met je meekijken waar er nog winst te behalen valt en wat ik je kan bieden.

Daarnaast bezit ik het talent om intuïtief en sensitief met je mee te voelen. Ik toets altijd met jou of het kloppend en passend is voor je.

Energetisch werken is zwaar werk. Het vraagt erom dat ik mijn energie en leefstijl goed op orde heb. Ik kies er bewust voor om niet teveel mensen te zien op een dag, een week pauze in te lassen en zelf een behandeling te ondergaan als ik mij fysiek/mentaal niet goed voel. Ook kan het zijn dat ik een sessie moet afzeggen als ik aanvoel dat ik jou niet de kwaliteit kan bieden die je verdient (dit gebeurt gelukkig zelden).

Mind-body-medicine & energetische therapie, is dat niet zweverig?

Ik vind van niet. De therapie die ik toepas helpt je juist weer in contact te komen met je lichaam. Mijn ervaring is dat je binnenkomt met allerlei gedachtes, overtuigingen en ideeën en dat je juist vastloopt in je hoofd.

Ik vind deze manier van behandelen juist heel erg helpend om meer in contact te staan met je leven, je waardes, je dromen, gevoelens en ambities. En dat het helpt te landen in je lichaam.

Voelen is voor mij niet zweverig maar een noodzaak om als mens tot bloei te komen.

Wanneer kan ik beter niet bij je langskomen?

  • Als je vooral wilt begrijpen en inzichten wilt opdoen zal ik je adviseren (ook) een psycholoog, psychotherapeut of andere complementaire therapeut te bezoeken.
  • Als je vooral leefstijl-adviezen wilt en hiermee aan de slag dan zal ik je adviseren (ook) een mesoloog, leefstijl/integraal arts of Kpni therapeut te bezoeken.
  • Ook als je op zoek bent naar een diagnose, pas ik niet bij jou. Ik werk vanuit disbalans en herstel van het zelfhelend vermogen en laat diagnoses zoveel mogelijk los.

Ik heb last van lichamelijke klachten, hoe kan dit me helpen?

Soms drukt het lichaam uit wat de geest niet kan zeggen. Ik zie dan ook achter de klachten een verhaal wat verteld wil worden. Het kan zijn dat je boos bent op je lichaam omdat deze pijn, ongemak en klachten geeft. Door weer liefdevol te luisteren naar je lichaam kom je er steeds meer achter wat deze klachten je te vertellen hebben (en ja, dat kan een hele uitdaging zijn!). En heel paradoxaal: leren accepteren dat je je klachten niet kunt accepteren.

Ik kan je hierin helpen, als deze manier van behandeling je aanspreekt.

Ik wil meer weten over onbegrepen (pijn)klachten en de werking van (onbewuste) emoties, gedachtes en overtuigingen, heb jij tips?

Je kan naar deze podcast luisteren van Marion Oomes van Emovere.

Of naar hun website Stichting Emovere & de pijn voorbij.

Als je wilt weten wat stress doet op het lichaam kun je naar deze podcast luisteren. Het gaat niet specifiek om de methode BSR maar vooral om de theorie. Er zijn verschillende manieren om tot ontspanning/release te komen. Mijn behandelingen gaan over hetzelfde principe dat je emoties, gedachtes en gevoelens lichamelijke klachten kunnen geven.

De volgende boeken kunnen ook helpen:

Ik wil meer weten over trauma en de werking lichaamsgerichte therapie. Heb je tips?

Zeker.

Je kan naar deze documentaire kijken van Gabor Mate.

De volgende boeken kunnen ook helpen:

Ik wil meer weten over mind-body-medicine & heling, waar kan ik wat vinden?

Hieronder vind je een lijst van ziekenhuizen en en centra die mind-body-medicine vanuit Amerika:

Ik wil meer weten over spiritualiteit en het hiernamaals. Heb je tips?

Zeker.

Ik kan je het boek van Pim van Lommel over bijna-dood-ervaringen sterk aanraden.

Dit heeft mijn visie op de dood sterk gewijzigd.

Ik loop al bij iemand in behandeling, kan ik dit erbij doen?

Zeker. Mindbody en energetische behandelingen kunnen heel goed aanvullend werken bij een behandeling.

De ervaring leert dat de reguliere gezondheid goed technisch werk levert maar soms wat ‘koud’ overkomt. Er is veel haast en weinig tijd voor jou als mens. Ik kan je de warme bedding geven naast je behandeling. Zodat je het beste van ‘beide werelden’ krijgt.

De behandelingen kunnen je helpen om meer te ontspannen, minder pijn te ervaren, trauma’s sneller af te voeren en emoties te verwerken.

Je kan een kennismaking plannen om te kijken of ik je kan begeleiden.

Ik wil wel maar ik vind het te duur, ik kan het niet betalen

Dat is heel jammer. Ik word vergoed vanuit de aanvullende verzekering en er zijn veel leidinggevende die een budget hebben voor preventie. Je kan hiernaar vragen.

Ook is er een mogelijkheid om eerst online te starten of een mind-body ervaringsdag mee te doen.

Ik neem veel tijd voor je, zie weinig mensen op een dag en vraag hier, met mijn brede achtergrond, relatief weinig voor.

Ik wil wel maar ik woon aan de andere kant van het land

Het is mogelijk om een sessie online te doen. Ook is mijn ervaring dat cliënten bereid zijn om voor een behandeling 1x per maand naar Arnhem te reizen.

Ook kan eenmalig een intensieve coaching (3 uur) diepgaande inzichten geven, die je verder op weg kunnen helpen. Na deze sessie heb je een goed beeld waar bij jou de groei & pijnpunten liggen.

Hoe vaak moet ik komen?

Dat hangt helemaal af van je vraag, probleem en klacht. Meestal vraag ik je de behandeling 2-3 keer te ervaren en te zien wat de uitwerking hiervan is op jou. Dan kunnen we kijken wat er nodig is en wat voor jou financieel ook haalbaar is.

De meeste mensen komen met een intake en 5 losse, individuele sessies een heel eind.

Een intensieve coaching (3 uur) kan ook een goed beeld geven hoeveel sessies je nodig hebt.

Ik ben enthousiast, kan ik meteen bij je terecht?

Ja, ik heb nog ruimte voor nieuwe mensen.

Neem vrijblijvend contact op.
Of lees hier meer over mij of over mijn visie.

Nog meer vragen?

Stel je vragen tijdens een kennismakingsgesprek.