Veel gestelde vragen

Waarom zou ik voor jou kiezen?

  • Brede achtergrond en ervaring: Met mijn achtergrond als huisarts, coach-counselor en healer heb ik een brede fundering en begrip van zowel de reguliere gezondheidszorg als de complementaire zorg. Dit stelt me in staat om verschillende perspectieven te combineren en samen met jou te kijken waar er nog winst te behalen valt in jouw situatie.
  • Praktisch en realistisch: Ik ben gericht op praktische en realistische benaderingen. Ik werk graag samen met jou om haalbare doelen te stellen en concrete stappen te nemen die je kunnen helpen bij jouw proces van heling en groei.
  • Sensitief en intuïtief: Ik bezit het talent om intuïtief en sensitief met je mee te voelen. Dit stelt me in staat om subtielere signalen op te pikken en je te begeleiden op een dieper niveau. Ik stem altijd af op jouw behoeften en toets samen met jou of de behandeling kloppend en passend is voor jou.
  • Zorgvuldige energiebeheer: Energetisch werken kan zwaar zijn, daarom zorg ik ervoor dat mijn energie en leefstijl goed op orde zijn. Ik beperk het aantal mensen dat ik per dag zie en neem regelmatig pauzes om mezelf op te laden. Als ik merk dat ik fysiek of mentaal niet in staat ben om jou de kwaliteit te bieden die je verdient, zal ik een sessie afzeggen of een andere oplossing vinden.

Kortom, als je voor mij kiest, kun je rekenen op een holistische benadering, aandacht voor jouw specifieke behoeften en een zorgvuldige begeleiding op zowel praktisch als energetisch niveau.

Is mind-body-medicine & energetische therapie niet zweverig?

Antwoord: Nee, ik vind het niet zweverig. Deze vorm van therapie helpt juist om weer in contact te komen met je lichaam en kan je ondersteunen bij het vinden van balans in je leven.

Wanneer kan ik beter niet bij je langskomen?

Antwoord: Als je vooral op zoek bent naar begrip en inzichten, raad ik aan om ook een psycholoog, psychotherapeut of andere complementaire therapeut te raadplegen. Als je specifiek geïnteresseerd bent in leefstijladviezen, kan het raadzaam zijn om een mesoloog, leefstijl/integraal arts of Kpni-therapeut te bezoeken. Ook als je op zoek bent naar een diagnose, ben ik mogelijk niet de juiste persoon voor jou, omdat mijn focus ligt op het herstellen van het zelfhelend vermogen in plaats van het stellen van diagnoses.

Ik heb last van lichamelijke klachten, hoe kan dit me helpen?

Antwoord: Lichamelijke klachten kunnen vaak een boodschap zijn van de geest die niet rechtstreeks kan worden uitgedrukt. Door weer liefdevol naar je lichaam te luisteren, kun je ontdekken welke betekenis er schuilgaat achter deze klachten. Ik kan je helpen bij dit proces als je openstaat voor deze vorm van behandeling.

Ik wil meer weten over onbegrepen (pijn)klachten en de werking van (onbewuste) emoties, gedachten en overtuigingen, heb je tips?

Antwoord: Je kunt naar bepaalde podcasts luisteren of boeken lezen die specifiek ingaan op het begrijpen van onbegrepen klachten en de invloed van emoties, gedachten en overtuigingen op het lichaam. Enkele suggesties zijn het boek “Weg van de pijn” van Saskia de Bruin, “Wanneer je lichaam nee zegt” van Gabor Mate en “Activeer je nervus vagus” van Luc Swinnen.

Ik wil meer weten over trauma en de werking van lichaamsgerichte therapie, heb je tips?

Antwoord: Er zijn verschillende bronnen die je kunnen helpen bij het begrijpen van trauma en de toepassing van lichaamsgerichte therapie. Je kunt bijvoorbeeld de documentaire van Gabor Mate bekijken en boeken lezen zoals “Traumasporen” van Bessel van der Kolk, “De tijger ontwaakt” en “De stem van je lichaam” van Peter Levine, en opnieuw “Wanneer je lichaam nee zegt” van Gabor Mate.

Ik wil meer weten over mind-body-medicine & heling, waar kan ik meer informatie vinden?

Antwoord: Er zijn verschillende bronnen waar je meer kunt leren over mind-body-medicine en heling. Je kunt kijken naar ziekenhuizen en centra in Amerika die gespecialiseerd zijn in mind-body-therapieën, zoals het M.S.K. Cancer Centre, Herbert

Neem vrijblijvend contact op.
Of lees hier meer over mij of over mijn visie.

Nog meer vragen?

Stel je vragen tijdens een kennismakingsgesprek.