Van binnen naar buiten

Het innerlijke kind weer laten spelen

Fotoshoot

Afgelopen maandag 22 augustus 2022 (wat een datum!) had ik een fotoshoot gepland staan bij je.eigen.wijze.

Helaas had ik een slecht weekend vooraf gehad waarin ik werd geraakt in een nieuwe diepere laag oude pijn. 

Ik wist precies wat ik te doen had maar ik durfde me die dagen er totaal niet aan over te geven. En dat zorgde voor een heel weekend vol controleren, niet opgeven, sterk blijven en vasthouden. En die wiebelende energie maakte mijn kinderen enorm onrustig. (waar ik me vervolgens weer schuldig over voelde….). 

Een neerwaartse spiraal dus…

Zo startte ik de shoot en mijn hoofd stond echt op onweer (zie foto). Ik had allerlei nare gedachtes en maar een klein stemmetje die me vertelde dat het goed zo komen.

De shoot begon dan ook vanuit kramp en ongemak. Ik wilde wel van buiten iets zijn en uitstralen maar van binnen ging het geduw en getrek door. Ik voelde me onzeker, gespannen en kon alleen serieus kijken en een nep-glimlach op mijn gezicht toveren. (het zal vast te zien zijn op de eerste foto’s). 

Gelukkig dat Manon er was als energetisch fotografe (ja, ze bestaan!). Ze voelde precies aan dat er in mij een enorme worsteling gaande was. 

Ze benoemde wat ze voelde en ze gaf me de keuze: zo doorgaan of die worsteling de ruimte geven. 

De worsteling kwam er dan ook uit en met haar durfde ik me kwetsbaar op te stellen:

Dat ik het dood eng vind om mezelf, mijn ware zelf, helemaal te laten zien. Dat ik soms, zoals dit weekend, voel dat het me niet gaat lukken. Dat ik de kracht niet heb, om het proces aan te gaan. Om volledig in het licht te gaan staan. En dat ik daar verdrietig van word. Omdat de wens wel in mij leeft.

Voelen en voeden

Door dit weer toe te staan te voelen. Dichtbij mezelf te blijven en mijn innerlijk kind te troosten kwam ik tot rust. 

Het resulteerde ineens in een gevoel van overgave, bevrijding en durven loslaten. Mezelf laten leiden door het innerlijk proces. 

In plaats van buiten iets te forceren wat er binnenin niet was, ging ik van binnen (voelen en voeden) naar buiten. 

En buiten was ineens een rebelse, speelse, dansende en plezier hebbende Annemarie! Ik heb in bomen geklommen, gelachen, gehuild en me overgeven aan het spel van gefotografeerd worden.

Ik voelde geen druk meer van binnen om ‘iets te zijn’. Ik mocht ‘gewoon zijn’. Het kind in mij voelde zich gezien en straalde! (ook deze foto’s volgen!).

Dit ben ik

Dus dit ben ik. Ik ben Annemarie, oer-moeder, vrouw, mens, sjamanistische healer, coach & arts. Ik geef healings en coachsessies, coach artsen die holistisch willen werken, leidt vrouwencirkels en lief-lijfdagen voor mensen met lichamelijk en psychische klachten. Mijn eigen helingsproces is een bron van inspiratie. Een echte ‘wounded healer’ dus. 

Dank Manon voor de helende ervaring en de uitnodiging om mijn zichtbaarheid te vergroten.

En voor jou de uitnodiging

Wil jij de kunst van het naar binnenkeren ook eigen maken? En van binnen naar buiten leven (en niet andersom)? 

Plan hier een kennismakingsgesprek.

Ook zo’n helende fotoshoot ervaren? Kijk dan op je.eigen.wijze en stuur haar een berichtje! 

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe blogs, tips en adviezen? Volg me dan op Instagram. Of schrijf je in op mijn nieuwsbrief.