SOLK klachten

Je vitaal en prettig voelen, zonder medicatie

 • traject met integratief arts
 • haalt je uit de medische molen en zet je zelfhelend vermogen aan
 • met humor en lichtheid werken aan verbetering
 • met oeroude en moderne technieken vind je balans en heling
 • niet nòg meer praten, maar voelen en tot rust komen

Je hebt het ziekenhuis al vaak van binnen gezien en je kent de reactie: leer maar leven met je klachten, ze zijn niet te verklaren. Leven met voortdurende klachten is niet eenvoudig. Het heeft niet alleen veel effect op jou, maar ook op je relaties met anderen. Je moet dealen met allerlei emoties, variërend van schuldgevoel omdat het voelt alsof je er niet voor anderen kan zijn, tot verwarring, moedeloosheid en angst voor de toekomst. Je voelt ook dat er een oplossing mogelijk moet zijn, maar je wil het wel verantwoord doen en niet zomaar iemand in het alternatieve circuit proberen. Laat mij je helpen.

Zet je zelfhelend vermogen aan

In een traject met mij ga je aan de slag met het aanzetten van je zelfhelend vermogen. Je krijgt meer inzicht in je klachten. Je leert:

 • Meer rust en ontspanning ervaren
 • Oorzaken van je lichamelijke klachten achterhalen
 • Een andere kijk op je klachten ontdekken
 • Vermindering van je klachten ervaren
 • Meer balans in je emoties
 • Kennis van het stress-systeem op je klachten
 • Meer (zelf)vertrouwen voelen
 • Meer in je lichaam komen
 • Jouw humor en speelsheid terugvinden
 • Grenzen aangeven
 • Hier en nu leven
 • Je eigen waarde en potentie voelen
 • Een toekomst creëren die past bij jou
 • Niet overleven maar leven

Wil jij je weer vitaal voelen?

Ik help je graag om je weer vitaal en prettig te voelen in je lijf. Ik stippel het pad voor je
uit, jij vult het stap voor stap in. We beginnen met je lichaam uit de fight/flightmodus
halen en meer rust brengen in je lichaam. Helen heeft vaak tijd nodig, ga uit van een
traject van een half jaar tot een jaar, waarbij de frequentie van onze afspraken steeds
lager wordt. Zo weet je steeds beter hoe je vitaliteit, vertrouwen en rust kan ervaren en
hoe je zonder medicatie pijnvrij kan leven.

Maak een afspraak voor een integratief consult of een intake
Contactformulier
Of lees eerst meer over mij en over mijn visie.

De kosten worden (deels) vergoed door je aanvullende verzekering (code 24005).

Waarom zou dit mij wel helpen? Ik heb al zo veel geprobeerd…

De meeste mensen zoeken naar één specifieke oorzaak die hun klachten veroorzaakt. Jij ook? Meestal zit het hem juist in de hoeveelheid ‘mini-oorzaakjes’ die de emmer doen overlopen en de balans de verkeerde kant op doen uitslaan. Dat betekent dat je breder moet kijken, om al die verschillende oorzaken aan te pakken om de klachten te verminderen. 

Kijken naar verschillende oorzaken

Ik kijk naar al die verschillende zaken die jou als persoon negatief beïnvloeden. In leefstijl, in omgeving, in (onbewuste) emoties, gedachtes en trauma. Maar het is ook belangrijk te kijken naar waar je juist blij van wordt en energie van krijgt. Zo kan je de balans weer gaan herstellen in je systeem. Mijn ervaring is dat de klacht soms je hele leven overneemt; waardoor genieten er niet meer bij is.

Aanleren

Uit wetenschappelijke literatuur blijkt ook dat veel mensen het koppelen van lichamelijke klachten aan een gedachte en emotie moeilijk vinden, zeker bij ernstige lichamelijk onbegrepen klachten. Zo zijn we ook helemaal niet opgevoed. Ik kan je hierbij helpen, zodat je dit aanleert. Zeker als je de klacht zoveel mogelijk probeert weg te drukken (wat heel logisch is), zet je het stress-systeem aan, dat geeft op zijn beurt extra klachten. En beland je in een vicieuze cirkel. Wij kunnen samen de vicieuze cirkel weer doorbreken. Ik ondersteun je daarbij.

Stress-systeem tot rust

Door het stress-systeem tot rust te brengen op diverse vlakken (voeding, emoties, gedachten, etc), kan je in ieder geval verlichting ervaren en kunnen we daarna dieper kijken naar de oorzaak van je klachten.

Verder aanvullend onderzoek?

Ieder heeft zijn eigen expertise. Ik kies er bewust voor om je verder te helpen met diverse diepgaande behandelingen. Als je behoefte hebt om meer (regulier of complementair) onderzoek te doen, kan ik je specifiek doorverwijzen (dan wel terug naar je huisarts, dan wel naar een complementair therapeut). Ik kan je hier de voor en nadelen over uitleggen. Meestal is doorverwijzing niet nodig.

Referenties

Geeke, 68, over haar traject en healing sessies: 

“Al vanaf de eerste, telefonische, kennismaking voelde ik een klik! In de sessies die volgden ervaarde ik Annemarie als een warme, betrokken persoonlijkheid met een liefdevolle uitstraling en een luisterend oor. In de gesprekken weet ze snel tot de essentie te komen. Ze werkt graag met beeldende taal en dat komt nog sterker naar voren in haar geleide visualisaties.

Liggend op de behandeltafel met Annemarie’s handen onder mijn hart- en niergebied, voelde ik mij al snel rustiger worden. Ik voelde hoe haar liefdevolle uitstraling mij begon te omhullen, het voelde bijna of we één waren in deze liefdevolle energie. Haar warme stem waarmee ze mij vervolgens in de visualisatie naar ’t dieptepunt van de aarde leidde, voegde daar nog een extra dimensie aan toe. Ik begon me verbonden te voelen, niet alleen met Annemarie maar ook met de aarde en mezelf.

Een heerlijke, helende ervaring!” 

Simonia, 30, over haar traject:

“Iets langer dan een jaar geleden bij Annemarie gestart. Het klikte meteen een warme, hartelijke, lieve maar ook krachtig persoon. Mijn sessies met haar hebben mij veel verschillende inzichten gebracht. Pluspunt is ook haar achtergrond als huisarts! De gesprekken ervaar ik nog steeds als zeer waardevol.

Dank je wel voor je steun! En zeker ook voor de humor, elke sessie weer!”

E. collega arts over haar healing-sessie:

“Ik ging met wat spanning maar zonder verwachting de sessie in bij Annemarie. Eigenlijk hebben we nauwelijks gepraat. Dit was ook niet nodig, ergens in mij wist ik kennelijk wat er nu  mocht gebeuren. Annemarie heeft de gave direct een vertrouwde sfeer te creëren die de veiligheid biedt om naar binnen te keren. Ze is aanwezig én geeft je de ruimte, op een ontspannen manier. Hierdoor voelde het vertrouwd me aan haar handelingen over te geven, ook al kon ik ze met mijn logische brein niet begrijpen of verklaren. Het was een intense, emotionele én lichamelijke ervaring en ik verheug me op de ruimte die hierdoor gaat ontstaan.

Dankjewel!”

P.P., 72, over haar traject: 

“Ja, ik vond het. Na lang zoeken.

De complementaire geneeswijzen, de AVIG. Tezamen, werkzaam met de reguliere artsenij. In het verlengde daarvan kwam ik met de praktijk van Annemarie Semeijn, Compazzi,in aanraking. Dat heeft mijn horizon verbreed.Wat ik zo zo bijzonder vind is, hoe zij deze twee disciplines samenbrengt. Met mooie, inspirerende ideeën, met creatieve oplossingen en de juiste vraagstelling. En daarnaast heeft ze een uitgebreid netwerk aan paramedische geneeskundigen.

Het heeft mij gebracht wat ik zocht, genezing en meer. Lieve groet.”

Joyce collega-arts, over haar healing sessie:

“Binnenkomst in Annemarie´s behandelkamer is al als een warm bad. Annemarie voelt intuïtief heel goed aan wat er nodig is. Ze is kundig en krachtig in haar werk, en ook puur, zacht en liefdevol. Bij mij gebeurde er heel veel en het duurde ongeveer een week voordat die beweging tot rust kwam en mijn lichaam gewend was aan haar nieuwe balans, meer in balans. Er werden een aantal blokkades opgelost dan wel verminderd. Zo heb ik voor het eerst sinds bijna 3 jaar (tweede bevalling) geen zadeldekje meer nodig op mijn fiets, want mijn stuitje heeft geen bescherming meer nodig, er is geen pijn of druk meer!

Daarnaast is er een deel van het verdriet/blokkade wat zich in mijn buik had genesteld opgelost; het andere deel komt nu vanzelf naar buiten, daar kan ik nu zelf bij. Pure heling!”

Lena 31, about her experiences with the sessions:

“Annemarie helped me have a better understanding of my emotions. I used to focus on my weakness and feel overwhelmed by it. She helped me find ways to identify my strengths and work with myself instead of against myself.”