Scholing

Leer meer over leefstijl, mind-body geneeskunde & integrative medicine

Scholingen afgelopen jaren

Actuele aanbod

Momenteel heeft Compazzi niet iets gepland.

Ik geef ook nascholingen voor diverse organisaties. Zie voor het actuele aanbod bij: Amsterdam School for Integrative Medicine & Health en de Academy for Integrative Medicine.

Annemarie Semeijn als spreker op jouw event

Wil je mij als spreker op je (na)scholing? Neem contact met me op.

Scholing bij Compazzi

 • 1. Een arts en docent die wetenschap met intuïtie verbindt

  In de scholingen krijg je een combinatie van mijn wetenschappelijke achtergrond als huisarts, coach-counselor en docent. En mijn warme, enthousiaste en intuïtieve kant als mens.

 • 2. Leren over natuurlijke behandelmethode

  Als je net als ik ook minder medicijnen wilt voorschrijven laat je dan inspireren hoe dat mogelijk is. Mind-body technieken zijn zeer effectief en zijn gemakkelijk toe te passen. Ik zie geweldige resultaten.

 • 3. Gehele mens leren behandelen

  Je wilt graag je patiënten/cliënten behandelen vanuit een holistisch perspectief en je zoekt handvatten. Ik kan er een aantal aanbieden vanuit mijn manier van werken.

 • 4. Gecombineerde scholing

  Wil je een gevarieerd programma? Ik heb toegang tot een groot netwerk van gelijkwaardige collega’s waarmee ik samen scholingen kan organiseren.

 • 6. Leertraject aangaan

  Ben je bereid iets van jezelf te leren? Mijn ervaring is dat als je je eigen ‘demonen’ onderzoekt en aanpakt je veel meer grip hebt op je leven! Het proces die je zelf bent aangegaan, kan je een ander ook bieden. Je bent welkom voor begeleiding hierin. Ik kan je een leertraject aanbieden.

Leefstijlgeneeskunde, mind-body geneeskunde en Integrative Medicine

Mochten de termen leefstijlgeneeskunde, mind-body geneeskunde en Integrative Medicine nog niet zo bekend zijn voor je, kan je hieronder een korte uitleg vinden.

 • Leefstijlgeneeskunde

  Leefstijlgeneeskunde is het gebruik van evidence-based leefstijlinterventies voor een gezondere leefstijl.  

  Het doel is chronische ziekten behandelen door middel van leefstijl, in brede zin. Voeding, beweging, stress, relaties, bioritme en zingeving. 

  Waar nodig worden medicijnen in gezet.

 • Mind-body geneeskunde (mind-body medicine)

  Mind-body medicine is een relatief nieuwe (en tegelijk oeroude) kijk op geneeskunde. Mind-body medicine gaat uit van de wisselwerking tussen lichaam en geest in het ontstaan en behandelen van klachten.

  Het doel is chronische ziekten behandelen door het inzetten mind-body technieken waardoor lichaam en geest tot rust komen. In deze rust spreek je het zelfgenezend vermogen aan en vergroot je ook je eigen bewustzijn. Wat kan helpen de oorsprong van je klachten te begrijpen.

 • Integrative Medicine

  Integrative Medicine focust op de minst invasieve, minst toxische en goedkoopste methode om gezondheid te stimuleren en combineert reguliere en complementaire technieken. Bij het streven naar zo goed mogelijke genezing worden naast het lichaam ook andere aspecten van de persoon betrokken.

  Het doel is chronische ziekten behandelen met leefstijl, reguliere en complementaire methodes voor optimale gezondheid en het aanspreken van het zelfgenezend vermogen. Integrative Medicine maakt ook gebruik van Mind-body geneeskunde en Leefstijlgeneeskunde.


BIG geregistreerd arts

BIG geregistreerd

CRKBO geregistreerd docent

CRKBO geregistreerd docent

Volg Compazzi op LinkedIn, Facebook of blijf via de nieuwsbrief op de hoogte.

Compazzi • Het Zwin 7, Arnhem • open per november!

Compazzi • Deurloostraat 129hs, Amsterdam • 020-6798586