Rouw & verlies

Groeien naar een nieuwe fase

  • traject met integratief arts
  • haalt je uit de medische molen en zet je zelfhelend vermogen aan
  • vanuit pijn groeien naar verlichting
  • met oeroude en moderne technieken vind je balans en heling
  • niet nòg meer praten, maar voelen en tot rust komen

Je hebt te maken met een verlies. Dit kan een dierbare zijn maar ook het verliezen van je baan, identiteit, inkomen of gezondheid.  Dit verlies heeft je veranderd. 

Je merkt dat je het moeilijk vindt om bij je gevoel te komen. Je bent al bij de huisarts geweest en misschien ook bij de praktijkondersteuner. Mogelijk heb je al een traject gedaan bij een GGZ-psycholoog of ben je nog onder behandeling. Praten heeft je inzicht gegeven, maar je bent niet van je klachten af. Je wilt dit nu aanpakken op het natuurlijke systemische en holistische manier. Mind-body en energetische therapie spreekt je aan.

Laat mij je helpen. 

Genieten van je leven

Je hebt te maken met ernstig verlies of teleurstelling en je voelt je eenzaam in dit proces. Je zoekt ondersteuning om dit verlies een plek te geven in je leven.

Je leert:

  • Het verdriet helen
  • Liefdevol contact maken met je eigen lichaam
  • Je leven op jouw manier opnieuw vorm geven
  • Een ritueel toe te passen op dit verlies

Wil jij groeien rondom verlies?

Een verlies gaat niet weg. Het laat een litteken bij je achter. Wel kun je eromheen groeien. Ik help je hierbij. Zodat jij je sterker en vitaler voelt. Zie ook mijn werkwijze.

Samen kijken we hoeveel sessies er nodig zijn en wanneer het voor jou voldoende is.

Maak een afspraak voor een integratief consult of een intake
Contactformulier
Of lees eerst meer over mij en over mijn visie.

De kosten worden (deels) vergoed door je aanvullende verzekering (code 24005).

Waarom zou dit mij wel helpen? Wat maakt dit traject anders?

Starten met rust voor lichaam en geest

In mijn behandelingen staat vooral voelen centraal. Praten en het opdoen van inzichten door middel van praten is heel helpend en kan je doen via mijn intensieve coaching op de heide of bij de poh-gzz, een regulier psycholoog, psychiater of alternatief psychotherapeut. 

Mijn behandelingen zijn goed te combineren met een traject bij hen. De inzichten, emoties en trauma’s die in de gesprekken naar boven komen, bij de intensieve coaching of bij een traject van een collega, kunnen met energetisch werk worden losgelaten en verwerkt. Deze vorm van behandeling verzacht de emoties en maakt jouw groeiproces lichter en draaglijker.

Traumaverwerking in combinatie met energetische therapie kan diepgaander zijn dan alleen gesprekken en soms zijn snelle resultaten mogelijk. In mijn ervaring kan dit alleen als je al eerder veel hebt gedaan aan gesprekken, zelfhulp en een gezonde leefstijl hebt. In de meeste gevallen zijn meerdere behandelingen nodig. 

Familiesystemen meenemen

Een bepaalde ‘ emotionele zwaarte’ of trauma kan van generatie op generatie worden overgedragen. Soms voel je dat je ‘iets’ met je meedraagt wat niet bij je hoort, wat niet gekoppeld is aan de ervaringen die je hebt opgedaan. Zo kan verlies of rouw nog zwaarder zijn.

Ik kan je helpen hiervan af te komen door deze vanuit de energie te behandelen. Zo kan je steeds meer eigenaarschap hebben over je eigen lichaam en emoties.

Loslaten

Rouw & verlies betekent ook loslaten. Daar waar het lastig is om dat te doen. Aan een persoon, een plaatje, een bepaald beeld die je van jezelf hebt. Ik kan je hierin ondersteunen.

Zeker als er veel emoties spelen is de neiging om in angst, controle en negatieve gedachtes vast te komen te zitten. Ik help je hierbij. Loslaten geeft weer ruimte voor ontspanning en plezier.

Overledene

Heb je het gevoel dat de overledene nog steeds bij je is? Of heb je hier vragen over? Ik kan je hierin begeleiden of verwijzen naar een goede collega. 

Referenties

Stella 32, over haar traject:

Annemarie is een fijn mens en ik heb haar behandelingen dan ook als zeer prettig ervaren. Door verschillende technieken zijn we meerdere keren tot de kern van de onderliggende problemen gekomen en met haar hulp kon ik deze behapbaar maken en aanpakken. Dit is voor het eerst dat therapie mij echt verder heeft gebracht en daar ben ik erg dankbaar voor!

Simonia, 30, over haar traject:

“Iets langer dan een jaar geleden bij Annemarie gestart. Het klikte meteen een warme, hartelijke, lieve maar ook krachtig persoon. Mijn sessies met haar hebben mij veel verschillende inzichten gebracht. Pluspunt is ook haar achtergrond als huisarts! De gesprekken ervaar ik nog steeds als zeer waardevol.

Dank je wel voor je steun! En zeker ook voor de humor, elke sessie weer!”

E. collega arts over haar healing-sessie:

“Ik ging met wat spanning maar zonder verwachting de sessie in bij Annemarie. Eigenlijk hebben we nauwelijks gepraat. Dit was ook niet nodig, ergens in mij wist ik kennelijk wat er nu  mocht gebeuren. Annemarie heeft de gave direct een vertrouwde sfeer te creëren die de veiligheid biedt om naar binnen te keren. Ze is aanwezig én geeft je de ruimte, op een ontspannen manier. Hierdoor voelde het vertrouwd me aan haar handelingen over te geven, ook al kon ik ze met mijn logische brein niet begrijpen of verklaren. Het was een intense, emotionele én lichamelijke ervaring en ik verheug me op de ruimte die hierdoor gaat ontstaan.

Dankjewel!”

P.P., 72, over haar traject: 

“Ja, ik vond het. Na lang zoeken.

De complementaire geneeswijzen, de AVIG. Tezamen, werkzaam met de reguliere artsenij. In het verlengde daarvan kwam ik met de praktijk van Annemarie Semeijn, Compazzi,in aanraking. Dat heeft mijn horizon verbreed.Wat ik zo zo bijzonder vind is, hoe zij deze twee disciplines samenbrengt. Met mooie, inspirerende ideeën, met creatieve oplossingen en de juiste vraagstelling. En daarnaast heeft ze een uitgebreid netwerk aan paramedische geneeskundigen.

Het heeft mij gebracht wat ik zocht, genezing en meer. Lieve groet.”

Joyce collega-arts, over haar healing sessie:

“Binnenkomst in Annemarie´s behandelkamer is al als een warm bad. Annemarie voelt intuïtief heel goed aan wat er nodig is. Ze is kundig en krachtig in haar werk, en ook puur, zacht en liefdevol. Bij mij gebeurde er heel veel en het duurde ongeveer een week voordat die beweging tot rust kwam en mijn lichaam gewend was aan haar nieuwe balans, meer in balans. Er werden een aantal blokkades opgelost dan wel verminderd. Zo heb ik voor het eerst sinds bijna 3 jaar (tweede bevalling) geen zadeldekje meer nodig op mijn fiets, want mijn stuitje heeft geen bescherming meer nodig, er is geen pijn of druk meer!

Daarnaast is er een deel van het verdriet/blokkade wat zich in mijn buik had genesteld opgelost; het andere deel komt nu vanzelf naar buiten, daar kan ik nu zelf bij. Pure heling!”

Lena 31, about her experiences with the sessions:

“Annemarie helped me have a better understanding of my emotions. I used to focus on my weakness and feel overwhelmed by it. She helped me find ways to identify my strengths and work with myself instead of against myself.”

Geeke, 68, over haar traject en healing sessies: 

“Al vanaf de eerste, telefonische, kennismaking voelde ik een klik! In de sessies die volgden ervaarde ik Annemarie als een warme, betrokken persoonlijkheid met een liefdevolle uitstraling en een luisterend oor. In de gesprekken weet ze snel tot de essentie te komen. Ze werkt graag met beeldende taal en dat komt nog sterker naar voren in haar geleide visualisaties.

Liggend op de behandeltafel met Annemarie’s handen onder mijn hart- en niergebied, voelde ik mij al snel rustiger worden. Ik voelde hoe haar liefdevolle uitstraling mij begon te omhullen, het voelde bijna of we één waren in deze liefdevolle energie. Haar warme stem waarmee ze mij vervolgens in de visualisatie naar ’t dieptepunt van de aarde leidde, voegde daar nog een extra dimensie aan toe. Ik begon me verbonden te voelen, niet alleen met Annemarie maar ook met de aarde en mezelf.

Een heerlijke, helende ervaring!”