Psychische klachten en slaap

Je vitaal en prettig voelen, zonder medicatie

 • traject met integratief arts
 • haalt je uit de medische molen en zet je zelfhelend vermogen aan
 • met humor en lichtheid werken aan verbetering
 • met oeroude en moderne technieken vind je balans en heling
 • niet nòg meer praten, maar voelen en tot rust komen

Je ervaart angst en somberte, misschien loopt het stroef in je relatie met anderen en het is moeilijk om te genieten van het leven. Je vraagt je af of dit ooit nog over gaat. Je slaapt slecht. Je bent al bij de huisarts geweest en bij de praktijkondersteuner. Mogelijk heb je al een traject gedaan bij een GGZ-psycholoog of ben je nog onder behandeling. Praten heeft je inzicht gegeven, maar je bent niet van je klachten af. De psycholoog raad je antidepressiva, angstmedicatie of slaapmedicatie aan, maar je voelt je er niet prettig bij. Snap ik. Er is een andere, verantwoorde manier.

Stoppen met medicatie

Je wilt stoppen met je antidepressiva, angstmedicatie of slaapmedicatie en wilt daar begeleiding bij. Een huiselijke plek waarin het veilig voelt te stoppen en waar de emoties die dit oproept ruimte krijgen. Laat mij je helpen, samen met je huisarts of specialist. Zodat jij stap voor stap kan afbouwen.

Rust en vertrouwen

Je wilt rust en vertrouwen ervaren, tevreden zijn met je leven, meer in contact zijn met jezelf en jezelf mentaal en fysiek beter voelen. Dat kan. Stap voor stap help ik je hierbij.

Weer genieten van je leven

In een traject met mij ga je aan de slag met het aanzetten van je zelfhelend vermogen en
het voelen van je eigen essentie.

Je leert:

 • Tot rust komen en diepe ontspanning vinden
 • Thuiskomen in je lichaam
 • Ontladen van emoties
 • Ervaren wat deze behandeling doet met je psychische klachten
 • Dieper liggende oorzaken aanpakken
 • Steeds meer (liefdevol) contact maken met je lichaam
 • Vergroten van zelfzorg, zelfliefde en zelfvertrouwen
 • Meer ruimte maken in je lichaam om jezelf te zijn

Wil jij je weer genieten van het leven?

Ik help je graag om je weer te genieten van het leven. Vaak heb je al een heel traject achter de rug. We beginnen met je lichaam uit de fight/flightmodus halen en meer rust brengen in je lichaam. Daarna help ik je contact te maken met je lichaam en gaan we dieperliggende oorzaken onderzoeken en aanpakken. Dit aangaan vergt moed en kan pijnlijk zijn. Jij bepaalt altijd het tempo en hoe ver je wilt gaan. Helen heeft tijd nodig. Zie ook mijn werkwijze.

Samen kijken we hoeveel sessies er nodig zijn en wanneer het voor jou voldoende is. Soms is het heel duidelijk (als de klachten zijn verdwenen) en soms is het voldoende om weer ontspanning en verlichting te ervaren van de al langer bestaande klachten.

Stoppen met medicatie gaat altijd in samenspraak met je behandelend huisarts of specialist. Ik bied de veilige bedding om dit in alle vertrouwen aan te durven.

Wil je beter slapen?

Ik help je graag om beter te slapen en je weer vitaal en prettig te voelen. Ik stippel het pad voor je uit, jij vult het stap voor stap in. Zo weet je steeds beter hoe je je vitaal en in balans kan voelen en weer diep kan slapen.

Het online slaapprogramma

Je zoekt een programma die je online kunt volgen en ook simpel & praktisch is.  Met manieren om beter te slapen en om (dieper liggende) oorzaken te onderzoeken en aan te pakken. Zodat je beter weet wat je te doen hebt en waar je staat. Om beter te gaan slapen, zonder medicatie.

Het programma bestaat uit 11 modules en is voor 3 maanden. Vervolgens heb je nog 1 jaar lang toegang tot al het materiaal.

Laat me je helpen via het online slaapprogramma en indien nodig met een extra 1-op-1 sessie om nog meer de diepte in te gaan.

Maak een afspraak voor een integratief consult of een intake
Contactformulier
Of lees eerst meer over mij en over mijn visie.

De kosten worden (deels) vergoed door je aanvullende verzekering (code 24005).

Heb je zin om met jezelf aan de slag te gaan maar twijfel je nog over welke vorm? Kom dan naar een retraitedag of workshop om kennis te maken met de sfeer van Compazzi.

Zie voor meer informatie en data de agenda.

Waarom zou dit mij wel helpen? Ik heb al zo veel geprobeerd…

Niet nog meer praten maar voelen.

In mijn behandelingen staat vooral voelen centraal. Praten en het opdoen van inzichten door middel van praten is heel helpend en kan je doen via mijn intensieve coaching op de heide of bij de poh-gzz, een regulier psycholoog, psychiater of alternatief psychotherapeut. 

Mijn behandelingen zijn goed te combineren met een traject bij hen. De inzichten, emoties en trauma’s die in de gesprekken naar boven komen, bij de intensieve coaching of bij een traject van een collega, kunnen met energetisch werk worden losgelaten en verwerkt. Deze vorm van behandeling verzacht de emoties en maakt jouw groeiproces lichter en draaglijker.

Traumaverwerking in combinatie met energetische therapie kan diepgaander zijn dan alleen gesprekken en soms zijn snelle resultaten mogelijk. In mijn ervaring kan dit alleen als je al eerder veel hebt gedaan aan gesprekken, zelfhulp en een gezonde leefstijl hebt. In de meeste gevallen zijn meerdere behandelingen nodig. 

Familie systemen meenemen

Een bepaalde ‘emotionele zwaarte’ of trauma kan van generatie op generatie worden overgedragen. Soms voel je dat je ‘iets’ met je meedraagt wat niet bij je hoort, wat niet gekoppeld is aan de ervaringen die je hebt opgedaan.Ik help je hiervan af te komen, door deze vanuit de energie te behandelen. Zo kan je steeds meer bezit nemen over je eigen lichaam en emoties.

Positieve energie

We kijken waar je blij van wordt en energie van krijgt. Zo kan je de balans herstellen in je systeem. Mijn ervaring is dat de klacht soms je hele leven overneemt, waardoor genieten moeilijk  is.

Het verhaal van de klacht

eer achter wat deze klachten je vertellen (en ja, dat kan een hele uitdaging zijn!). Ik help  je hierin. Als je voor deze manier van behandeling kiest ben je dapper. Het vraagt moed om dit aan te gaan. Maar het levert je ook heel veel op.

Verder aanvullend onderzoek?

Ieder heeft zijn eigen expertise. Ik doe energetisch onderzoek waarbij ik met je meevoel en kijk wat er mogelijk bij je speelt op de emotioneel en spirituele lagen. Ik stem af op jou.

Als je behoefte hebt om meer (regulier of complementair) onderzoek te doen, kan ik je specifiek doorverwijzen (dan wel terug naar je huisarts, dan wel naar een complementair therapeut). Ik kan je hier de voor en nadelen over uitleggen.

Referenties

Stella 32, over haar traject:

Annemarie is een fijn mens en ik heb haar behandelingen dan ook als zeer prettig ervaren. Door verschillende technieken zijn we meerdere keren tot de kern van de onderliggende problemen gekomen en met haar hulp kon ik deze behapbaar maken en aanpakken. Dit is voor het eerst dat therapie mij echt verder heeft gebracht en daar ben ik erg dankbaar voor!

Simonia, 30, over haar traject:

“Iets langer dan een jaar geleden bij Annemarie gestart. Het klikte meteen een warme, hartelijke, lieve maar ook krachtig persoon. Mijn sessies met haar hebben mij veel verschillende inzichten gebracht. Pluspunt is ook haar achtergrond als huisarts! De gesprekken ervaar ik nog steeds als zeer waardevol.

Dank je wel voor je steun! En zeker ook voor de humor, elke sessie weer!”

E. collega arts over haar healing-sessie:

“Ik ging met wat spanning maar zonder verwachting de sessie in bij Annemarie. Eigenlijk hebben we nauwelijks gepraat. Dit was ook niet nodig, ergens in mij wist ik kennelijk wat er nu  mocht gebeuren. Annemarie heeft de gave direct een vertrouwde sfeer te creëren die de veiligheid biedt om naar binnen te keren. Ze is aanwezig én geeft je de ruimte, op een ontspannen manier. Hierdoor voelde het vertrouwd me aan haar handelingen over te geven, ook al kon ik ze met mijn logische brein niet begrijpen of verklaren. Het was een intense, emotionele én lichamelijke ervaring en ik verheug me op de ruimte die hierdoor gaat ontstaan.

Dankjewel!”

P.P., 72, over haar traject: 

“Ja, ik vond het. Na lang zoeken.

De complementaire geneeswijzen, de AVIG. Tezamen, werkzaam met de reguliere artsenij. In het verlengde daarvan kwam ik met de praktijk van Annemarie Semeijn, Compazzi,in aanraking. Dat heeft mijn horizon verbreed.Wat ik zo zo bijzonder vind is, hoe zij deze twee disciplines samenbrengt. Met mooie, inspirerende ideeën, met creatieve oplossingen en de juiste vraagstelling. En daarnaast heeft ze een uitgebreid netwerk aan paramedische geneeskundigen.

Het heeft mij gebracht wat ik zocht, genezing en meer. Lieve groet.”

Joyce collega-arts, over haar healing sessie:

“Binnenkomst in Annemarie´s behandelkamer is al als een warm bad. Annemarie voelt intuïtief heel goed aan wat er nodig is. Ze is kundig en krachtig in haar werk, en ook puur, zacht en liefdevol. Bij mij gebeurde er heel veel en het duurde ongeveer een week voordat die beweging tot rust kwam en mijn lichaam gewend was aan haar nieuwe balans, meer in balans. Er werden een aantal blokkades opgelost dan wel verminderd. Zo heb ik voor het eerst sinds bijna 3 jaar (tweede bevalling) geen zadeldekje meer nodig op mijn fiets, want mijn stuitje heeft geen bescherming meer nodig, er is geen pijn of druk meer!

Daarnaast is er een deel van het verdriet/blokkade wat zich in mijn buik had genesteld opgelost; het andere deel komt nu vanzelf naar buiten, daar kan ik nu zelf bij. Pure heling!”

Lena 31, about her experiences with the sessions:

“Annemarie helped me have a better understanding of my emotions. I used to focus on my weakness and feel overwhelmed by it. She helped me find ways to identify my strengths and work with myself instead of against myself.”

Geeke, 68, over haar traject en healing sessies: 

“Al vanaf de eerste, telefonische, kennismaking voelde ik een klik! In de sessies die volgden ervaarde ik Annemarie als een warme, betrokken persoonlijkheid met een liefdevolle uitstraling en een luisterend oor. In de gesprekken weet ze snel tot de essentie te komen. Ze werkt graag met beeldende taal en dat komt nog sterker naar voren in haar geleide visualisaties.

Liggend op de behandeltafel met Annemarie’s handen onder mijn hart- en niergebied, voelde ik mij al snel rustiger worden. Ik voelde hoe haar liefdevolle uitstraling mij begon te omhullen, het voelde bijna of we één waren in deze liefdevolle energie. Haar warme stem waarmee ze mij vervolgens in de visualisatie naar ’t dieptepunt van de aarde leidde, voegde daar nog een extra dimensie aan toe. Ik begon me verbonden te voelen, niet alleen met Annemarie maar ook met de aarde en mezelf.

Een heerlijke, helende ervaring!”