Chronische pijn

Chronische pijn is pijn die langer duurt of heviger is dan verwacht. Deze pijn kan invloed hebben op veel aspecten van uw leven. Zowel in activiteiten als sociaal en emotioneel.

Wist u dat emoties de pijn kan verergeren? En dat een gezonde leefwijze pijn juist kan laten afnemen?


Veel voorkomende pijnklachten

Spierpijn, hoofdpijn, nekpijn, rugpijn, buikpijn, pijn op de borst, keelpijn maar er bestaat ook emotionele pijn.


Mind-body interventies

Door deze technieken maak je gebruik van de wisselwerking tussen lichaam en geest. Je brengt de geest tot rust en het lichaam ontspant. Vanuit ontspanning is er weer ruimte om te kijken naar achterliggende oorzaken, je emoties, je gedrag en vermindering van pijnklachten.

Denk bij mind-body interventies o.a. aan ontspannings- en ademhalingsoefeningen, geleide visualisatieoefeningen, actieve imaginaties, mindfulness en meditatie.

Dimensies

Tijdens de sessies kijken we vanuit alle dimensies naar je pijnklachten.

Leefstijl

Een gezonde leefstijl is essentieel voor een optimale balans. Waar nodig kijken we welke aanpassingen er nodig zijn. Denk hierbij aan voeding, beweging, slaap en relaties.

Ik maak hierbij gebruik van kennis over leefstijlgeneeskunde, Ayurveda en de Chinese geneeskunde.

Client-based

Ik geloof erin dat je zelf de sleutel al in je hebt voor je eigen genezing. Ik kan je bijstaan en begeleiden om die sleutel daadwerkelijk te vinden en te gaan gebruiken.

Duur

De sessies duren 60 minuten en gemiddeld zijn er 5-10 sessies nodig voor het ervaren van vermindering van pijnklachten.

Verwijzing

Vanuit mijn kennis en achtergrond zal ik je zo volledig mogelijk begeleiden. Dit houdt ook in dat ik je doorverwijs als je meer baat hebt bij een andere zorgverlener. Dit kan zowel complementair  als regulier zijn.

Bij acute klachten of alarmsymptomen verwijs ik je door naar je eigen huisarts. Mind-body geneeskunde is hiervoor niet toereikend.

Samenwerking

Een samenwerking tussen mij en andere zorgverleners is van wezenlijk belang voor de continuïteit van zorg. Ik stuur daarom bij voorkeur een bericht bij start en einde van de behandeling naar jouw huisarts. Indien geïndiceerd worden collega’s geraadpleegd voor overleg.

Ik zal hiervoor om toestemming vragen tijdens de intake.

[maxbutton id=”12″]