OVER
COMPAZZI

Waarom je bij Compazzi jouw zelfhelend vermogen hervindt

Je kreeg fysieke of psychische klachten en volgde het gangbare pad. Huisarts, doorverwijzing, onderzoeken, medicatie. Misschien kon de oorzaak van je klachten niet gevonden worden. Of je belandde bij de GGZ. Je hebt in ieder geval geen werkelijke verbetering ervaren. Ik weet hoe frustrerend dat is. Je wil beter worden, je wil het verantwoord doen, maar het werkt niet. Sterker nog, ik ken genoeg mensen die op deze manier van de regen in de drup belanden. Daarom is er Compazzi. Omdat het anders kan. Met oog voor jou. Met lichtheid en nieuw perspectief.

De meeste ziekten op onze planeet worden niet opgelost door chemische middelen

Weet je dan 90% van onze klachten niks te maken hebben met organische problemen in het lichaam? Toch wordt er in de reguliere geneeskunde op die manier gekeken naar klachten.
De oplossing wordt vaak gezocht in medicijnen. Als integratief arts heb ik een andere kijk op klachten en op ziek zijn. Die kun je niet los zien van de mens en zijn of haar omgeving.
Dus kijk ik met een integrale blik naar jou en help je om je vitaal en gezond te voelen. Zonder of met minder medicijnen.

Focus op jou als mens in plaats van jouw klacht

Ik focus op jou als mens in plaats van jouw klacht. Verbonden met de mensen om je heen, je omgeving, en je leefstijl. Zo kan ik je echt helpen. Ik pas geen ‘one-size-fits-all’ model toe, simpelweg omdat iedereen uniek is. Dat is precies waarom ik de stap heb gezet van huisarts naar integrative medicine en waarom ik mij heb gespecialiseerd in andere vormen van heling.

Een integratieve blik is noodzakelijk voor echte heling

Jarenlang was ik huisarts en behandelde veel patiënten. Maar 10 minuten per patiënt werkt niet om mensen te helpen om daadwerkelijk hun klachten op te lossen. Om mensen echt te zien. Dat heb je zelf vast ook ervaren. Ik voelde dat die manier van arts zijn niet resoneerde met wat er nodig was voor mijn patiënten. Een holistische, integratieve blik is noodzakelijk.

Compassie en bewust-zijn

Mijn kernwoorden: compassie en bewustzijn. Met mijn kennis van integrale geneeskunde, leefstijlgeneeskunde, coaching, counseling en spiritualiteit kun je samen met mij je bewust worden van je leven en gezondheid. Mijn grote wens is om door verstilling en introspectie jou weer dichter bij jezelf te laten komen. Zodat je bewust wordt van jezelf en je leven. En vanuit daar weer bewuste gezonde keuzes kunt maken. Heling en transformatie kan dan plaatsvinden. Door stilte kan je weerstand loslaten, kan er acceptatie plaatsvinden en werk je aan herstel. Fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel.

Beproefde innovatieve en oeroude manieren

Ik werk met zowel moderne als oer-oude mind-body en energetische methodes en technieken vanuit de hele wereld. Ze krijgen steeds meer erkenning en bekendheid in Nederland. En er is steeds meer wetenschappelijk bewezen effect. Daarnaast maak ik gebruik van mijn intuïtie. Vraag je je af of mijn methodes jou gaan helpen? Dat snap ik.
Ook ik heb de werkzaamheid eerst moeten ervaren. En durf deze nu vol vertrouwen in te zetten.

Mijn droom is dat alle artsen integratief gaan werken.

Daarom ben ik docent en opleidingscoördinator aan de Academy for Integrative Medicine, het opleidingsinstituut voor integrale geneeskunde in Nederland. We zijn onderweg naar een nieuwe vorm van geneeskunde voor chronische zorg. Ons huidige medische systeem is fantastisch voor het helpen in crisis en acute zorg en daar maak ik ook dankbaar gebruik van. Maar het is niet toepasbaar op chronische zorg. Lees hier meer over mijn visie.

Plan een intake of maak een afspraak voor een integratief consult.

Of lees mijn persoonlijk verhaal

Over Annemarie Semeijn

Ik ben Annemarie Semeijn, integratief arts en coach-counselor. Ik geloof dat we onderweg zijn naar een nieuwe vorm van geneeskunde. Een vorm waarin de mens als energiewezen centraal staat, in verbinding met alles wat leeft.
Jarenlang was ik huisarts en behandelde veel patiënten. Maar 10 minuten per patiënt werkt niet om mensen te helpen om daadwerkelijk hun klachten op te lossen. Om mensen echt te zien. Ik heb de overstap naar mijn huidige praktijk gemaakt omdat ik wilde kunnen werken vanuit een integrale visie en voldoende tijd wilde hebben per cliënt. Voor jou.

Als jonge arts vroeg ik enorm veel van mezelf. Ik wilde alles heel goed doen. En dit leverde behoorlijk wat stress en spanningsklachten op. Ik kwam tot de ontdekking dat het snelle tempo in de huisartsenpraktijk, de diensten en de steeds zwaarder wordende zorgvraag niet pasten bij wie ik ben en hoe ik wil werken. Van nature ben ik een dromer, een observeerder en reflector. Ik werk graag met humor in mijn praktijk. In mijn werk zijn deze eigenschappen mijn grote talenten. Dit inzicht gaf én geeft me nog altijd zoveel blijdschap en energie. Want deze vertraging, dromerigheid en divergentie zet ik in voor verdieping, verstilling, heling en transformaties bij mijn cliënten. Op een fijne, zachte en lichte manier. Zo kan ik anderen perfect helpen. Ik ben namelijk niet de enige die klachten krijgt wanneer ik mee ga in de versnelling en de gejaagdheid van het Westerse leven.

Als persoon ben ik terug gegaan naar de basis; wat is nou echt belangrijk om als mens gelukkig te zijn? Eigenlijk kom ik er steeds op terug dat je heel weinig nodig hebt als mens, behalve eten, fijne mensen om je heen, een dak boven je hoofd, en doen wat je het allerliefste doet.

In mijn praktijk heb ik dat gevonden wat ik het allerliefste doe; mensen helpen met natuurlijke middelen. Het liefst zonder gebruik te maken van medicaties. En ik vind het zo gaaf als ik mensen in hun proces zie lachen, huilen, worstelen, zelfvertrouwen opbouwen en uiteindelijk zie transformeren. Ik vind het belangrijk dat jij je mens voelt én
gewaardeerd voelt; soms kan je je zo patiënt/klein voelen in ziekenhuis en GGZ en dat is niet bevordelijk voor je eigen genezing.

Ik werk vanuit Arnhem en een dag per maand werk ik op locatie in Amsterdam.