OVER
COMPAZZI

Waarom je bij Compazzi jouw zelfhelend vermogen hervindt

Je hebt fysieke of psychische klachten ervaren en het gebruikelijke medische traject gevolgd. Huisarts, doorverwijzing, onderzoeken, medicatie. Misschien kon de oorzaak van je klachten niet worden gevonden, of je belandde bij de GGZ. In ieder geval heb je geen echte verbetering ervaren. Ik begrijp hoe frustrerend dat kan zijn. Je wilt beter worden, je wilt het op een verantwoorde manier aanpakken, maar het lijkt niet te werken. Sterker nog, ik ken genoeg mensen die op deze manier van de regen in de drup belanden. Daarom is er Compazzi. Omdat het anders kan. Als bezield arts sta ik klaar voor patiënten en zorgprofessionals die verlangen naar een frisse, holistische benadering van hun klachten. Met aandacht voor jou. Met lichtheid en een nieuw perspectief.

De meeste ziekten op onze planeet worden niet opgelost door chemische middelen

Weet je dan 90% van onze klachten niks te maken hebben met organische problemen in het lichaam? Toch wordt er in de reguliere geneeskunde op die manier gekeken naar klachten. De oplossing wordt vaak gezocht in medicijnen. Als bezield arts heb ik een andere kijk op klachten en op ziek zijn. Die kun je niet los zien van de mens en zijn of haar omgeving. Dus kijk ik met een holistische energetische blik naar jou en help je om je vitaal en gezond te voelen. Zonder of met minder medicijnen.

Focus op jou als mens in plaats van jouw klacht

Ik focus op jou als mens in plaats van jouw klacht. Verbonden met de mensen om je heen, je omgeving, en je leefstijl. Zo kan ik je echt helpen. Ik pas geen ‘one-size-fits-all’ model toe, simpelweg omdat iedereen uniek is. Dat is precies waarom ik de stap heb gezet van huisarts naar energetisch werken.

Een brede blik is noodzakelijk voor echte heling

Jarenlang was ik huisarts en behandelde veel patiënten. Maar 10 minuten per patiënt werkt niet om mensen te helpen om daadwerkelijk hun klachten op te lossen. Om mensen echt te zien. Dat heb je zelf vast ook ervaren. Ik voelde dat die manier van arts zijn niet resoneerde met wat er nodig was voor mijn patiënten. Een holistische, integratieve, energetische blik is noodzakelijk.

Compassie en bewust-zijn

Mijn kernwoorden: compassie en bewustzijn. Met mijn kennis van integrale geneeskunde, leefstijlgeneeskunde, coaching, counseling en spiritualiteit kun je samen met mij je bewust worden van je leven en gezondheid. Mijn grote wens is om door verstilling en introspectie jou weer dichter bij jezelf te laten komen. Zodat je bewust wordt van jezelf en je leven. En vanuit daar weer bewuste gezonde keuzes kunt maken. Heling en transformatie kan dan plaatsvinden. Door stilte kan je weerstand loslaten, kan er acceptatie plaatsvinden en werk je aan herstel. Fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. 

Beproefde innovatieve en oeroude manieren

Ik werk met zowel moderne als oer-oude mind-body en energetische healings technieken vanuit de hele wereld. o.a. vanuit het inca-sjamanisme en neo-sjamanisme. Ze krijgen steeds meer erkenning en bekendheid in Nederland. En er is steeds meer wetenschappelijk bewezen effect. Daarnaast maak ik gebruik van mijn intuïtie. Vraag je je af of mijn methodes jou gaan helpen? Dat snap ik. Ook ik heb de werkzaamheid eerst moeten ervaren. En durf deze nu vol vertrouwen in te zetten.

Mijn droom is dat alle artsen integratief gaan werken

Mijn droom is dat alle artsen integratief gaan werken. Daarom ben ik docent en opleidingscoördinator aan de Academy for Integrative Medicine, het opleidingsinstituut voor integrale geneeskunde in Nederland, geweest. En ben ik nu als lid van het coördinerend team betrokken bij de eerste post-academische mind-body-medicine opleiding in Nederland. We zijn onderweg naar een nieuwe vorm van geneeskunde voor chronische zorg. Ons huidige medische systeem is fantastisch voor het helpen in crisis en acute zorg (en daar maak ik ook dankbaar gebruik van). Maar het is niet toepasbaar op chronische zorg. Lees hier meer over mijn visie.

Plan een intake of maak een afspraak.

Of lees mijn persoonlijk verhaal