OVER
ANNEMARIE

Oprichtster van Compazzi

Welkom op mijn website. Bedankt dat je nieuwsgierig bent naar mij.

Ik ben Annemarie Semeijn (meisjesnaam Schachtschabel) en ik woon in Arnhem met mijn twee zoontjes, een kat en mijn man.

Mijn leven kent verschillende transformaties op zowel persoonlijk als professioneel vlak, waardoor ik telkens een nieuw verhaal over mezelf kan vertellen (wat ik dan ook regelmatig doe). Ik groei, verander en beweeg mee met mijn leven.

Ik wil graag proberen om je mee te nemen in een aantal van deze veranderingsprocessen.

Terugkijkend zie ik dat ik lange tijd mijn leven heb vormgegeven op basis van oordelen en adviezen van anderen. Ik richtte mijn leven in zoals ik dacht dat het hoorde. Dit bracht me bij een studie geneeskunde en de opleiding tot huisarts (prachtige studie, goed salaris).

Maar toen ik vastliep, met name tijdens mijn eigen zwangerschappen en het moederschap, rees de grote vraag: Wie ben ik eigenlijk? Wie geeft nu antwoord? Ik wist dat ik mensen graag gezonder en levenskrachtiger wilde maken, maar ik raakte vast in de vorm. Ik voelde me niet thuis in de eindeloze protocollen, de snelheid en de druk van het systeem waarin ik werkte.

Dit leidde tot een zoektocht naar mijn ware zelf, mijn kern en mijn zielskwaliteiten. Door het volgen van talloze opleidingen en persoonlijke ontwikkelingstrajecten begon ik stukjes van mezelf te ontdekken. Ik ervoer lichamelijke en emotionele veranderingen.

In 2019 ben ik met deze praktijk gestart, eerst nog in combinatie met mijn werk als huisarts en later als wetenschappelijk docent. Uiteindelijk ben ik in november 2021 de spannende en uitdagende stap gezet om volledig voor mezelf te beginnen.

In maart 2023 werd ik geroepen om een nieuw avontuur aan te gaan: het opzetten van het platform voor oer-geneeskunst naast mijn bestaande praktijk. Dit is een oer-spannend avontuur! Die me uitdaagt nieuwe verbindingen aan te gaan en echt te gaan samenwerken met collega’s om te co-creëren.

Het lukt me steeds beter om mijn innerlijk kompas terug te vinden en mijn leven vorm te geven op basis van wat wel en niet goed aanvoelt.

In mijn blogs kun je persoonlijke verhalen lezen waarin ik je meeneem in lastige situaties die ik tegenkom. Ik hoop je zo vanuit kwetsbaarheid te inspireren op jouw weg naar zelfheling.

Ik werk nu voornamelijk vanuit intuïtie, lichaamsbewustzijn, emoties en zingeving. Veel van mijn technieken komen voor in de termen als mind-body-medicine & energy medicine.

Uiteraard kan ik door mijn medische achtergrond ook deze kennis gebruiken en indien nodig doorverwijzen.

En wie ben jij? Ik ben nieuwsgierig naar wat jou naar mijn website brengt en of het je aanspreekt.

CV

Werkzaamheden

Scholingen

 • Online shamanic energy medicine practitioner & health coach training, The four winds, Alberto Villoldo, juni-december 2021
 • MD course in mind-body medicine at the Harvard medical school Boston, USA. The Herbert Benson, 2020
 • BKO Basiskwalificatie Onderwijs, 2020-2022
 • Mindvalley Quests over meditatie, persoonlijke groei en ontwikkeling. 2020
 • Professional Mind-body medicine training bij The Center for Mind-Body Medicine Esalen CA USA. 2019
 • Integratieve Counselor aan de Nederlandse Academie 2018-2019
 • Beroepscoach (NOBCO) & Coach aan de Nederlandse Academie 2017-2018
 • Huisartsgeneeskunde Vumc, 2013-2016
 • Geneeskunde aan de Universiteit Utrecht, 2005-2012
 • Diverse scholingen met betrekking tot mind-body geneeskunde, Integrative Medicine, leefstijl en het geven van onderwijs. vanaf 2016

Artsenervaring

 • Waarnemend huisarts in diverse huisartsenpraktijken rondom Amsterdam, 2016 – 2019
 • AIOS (huisarts in opleiding)  gewerkt in diverse huisartsenpraktijken, de SEH, kindergeneeskunde en ouderengeneeskunde, 2013-2016
 • ANIOS (basisarts) in de GGZ gewerkt in de crisisdienst en op een afdeling voor chronische zorg en verslaving, 2012-2013