OVER
ANNEMARIE

Oprichtster van Compazzi

Ik ben Annemarie Semeijn, integratief arts, coach-counselor en energetisch therapeut. Naast deze officiele titels ben ik vooral mens, vrouw, moeder en ervaar ik steeds meer lol in het leven. Ik geloof dat we onderweg zijn naar een nieuwe vorm van geneeskunde, waarin we bewust zijn dat we een lichaam hebben en een energetisch wezen zijn met gevoelens, emoties en spirituele ervaringen. In verbinding met alles wat leeft.

Jarenlang was ik huisarts en behandelde veel patiënten. Maar 10 minuten per patiënt werkte niet voor mij om mensen te helpen om daadwerkelijk hun klachten op te lossen. Om mensen echt te zien. Ik heb de overstap naar mijn huidige praktijk gemaakt omdat ik wilde kunnen werken vanuit een integrale visie en voldoende tijd wilde hebben per cliënt. Voor jou.

Als jonge arts vroeg ik enorm veel van mezelf. Ik wilde alles heel goed doen. En dit leverde behoorlijk wat stress en spanningsklachten op. Ik kwam tot de ontdekking dat het snelle tempo in de huisartsenpraktijk, de diensten en de steeds zwaarder wordende zorgvraag niet pasten bij wie ik ben en hoe ik wil werken. Van nature ben ik een dromer, een observeerder en reflector. Ik werk graag met humor in mijn praktijk.

In mijn werk zijn deze eigenschappen nu mijn grote talenten. Want deze vertraging, dromerigheid en divergentie zet ik in voor verdieping, verstilling, heling en transformaties bij mijn cliënten, bij jou. Op een fijne, zachte en lichte manier. Zo kan ik je perfect helpen. Ik ben namelijk niet de enige die klachten krijgt wanneer ik mee ga in de versnelling en de gejaagdheid van het Westerse leven.

Als persoon ben ik terug gegaan naar de basis; wat is nou echt belangrijk om als mens gelukkig te zijn? Eigenlijk kom ik er steeds op terug dat ik heel weinig nodig heb als mens, behalve eten, goede nachtrust, diepe connecties met de mensen om mij heen, een dak boven m’n hoofd, en doen wat ik het allerliefste doe.

In mijn praktijk heb ik dat gevonden wat ik het allerliefste doe; mensen helpen met natuurlijke middelen. Het liefst zonder gebruik te maken van medicaties. Ik voel me dankbaar dat ik aanwezig mag zijn als jij bezig gaat met je herstel-proces. Met een traan en een lach. Waarin je langzaam het donker en het licht in jou mag gaan ontdekken en omarmen, met mijn hulp. Zodat ik je uiteindelijk steeds meer zie transformeren.

Ik vind het belangrijk dat jij je mens voelt én gewaardeerd voelt want dat is heel bevordelijk voor je eigen genezing.

CV

Werkzaamheden

Scholingen

 • Online shamanic energy medicine practitioner & health coach training, The four winds, Alberto Villoldo, juni-december 2021
 • MD course in mind-body medicine at the Harvard medical school Boston, USA. The Herbert Benson, 2020
 • BKO Basiskwalificatie Onderwijs, 2020-2022
 • Mindvalley Quests over meditatie, persoonlijke groei en ontwikkeling. 2020
 • Professional Mind-body medicine training bij The Center for Mind-Body Medicine Esalen CA USA. 2019
 • Integratieve Counselor aan de Nederlandse Academie 2018-2019
 • Beroepscoach (NOBCO) & Coach aan de Nederlandse Academie 2017-2018
 • Huisartsgeneeskunde Vumc, 2013-2016
 • Geneeskunde aan de Universiteit Utrecht, 2005-2012
 • Diverse scholingen met betrekking tot mind-body geneeskunde, Integrative Medicine, leefstijl en het geven van onderwijs. vanaf 2016

Artsenervaring

 • Waarnemend huisarts in diverse huisartsenpraktijken rondom Amsterdam, 2016 – 2019
 • AIOS (huisarts in opleiding)  gewerkt in diverse huisartsenpraktijken, de SEH, kindergeneeskunde en ouderengeneeskunde, 2013-2016
 • ANIOS (basisarts) in de GGZ gewerkt in de crisisdienst en op een afdeling voor chronische zorg en verslaving, 2012-2013