OVER
ANNEMARIE

Oprichtster van Compazzi

Welkom op mijn website. Dank je wel dat je nieuwsgierig bent naar mij.

Ik ben Annemarie Semeijn (meisjesnaam Schachtschabel). Ik woon in Arnhem met mijn twee zoontjes, een kat & man.

Ik kan door de grote transformaties in persoonlijke en professionele sferen steeds weer een ander verhaal over mezelf vertellen. (Dat doe ik dus ook regelmatig). Ik groei, verander en beweeg mee met mijn leven.

Ik zal een poging wagen je mee te nemen in een aantal van die veranderprocessen.

Terugkijkend

Als ik terugkijk heb ik een groot deel van mijn leven gevaren op oordelen en adviezen van anderen. Ik richtte mijn leven in zoals ik dacht dat het zou moeten. Dit zorgde voor het doen van een geneeskunde opleiding en huisartsenopleiding (mooie studie, goed salaris).

Toen ik hierin vastliep (o.a. tijdens mijn eigen zwangerschappen en moederschap) kwam de grote vraag: Wie ben ik eigenlijk? Wie is degene die nu antwoord? Ik wist dat ik graag mensen gezonder en levenskrachtiger wilde maken maar liep vast in de vorm. Ik voelde me niet thuis in de eindeloze protocollen, snelheid en duw/trekkracht van het systeem waarin ik werkte.

Dit leidde tot een zoektocht naar mezelf, mijn kern en zielskwaliteiten. Door het doen van talloze opleidingen en persoonlijke ontwikkeltrajecten vond ik puzzelstukjes van mezelf. En ik ervaarde lijflijke & emotionele veranderingen.

In 2019 ben ik gestart met deze praktijk. Eerst nog in combinatie als huisarts. Daarna in combinatie als wetenschappelijk docent. En uiteindelijk ben ik in november 2021 volledig voor mezelf begonnen. Dat was een hele spannende en uitdagende stap!

Het lukt me steeds meer mijn innerlijke kompas terug te vinden en mijn leven vorm te geven vanuit wat wel en niet goed voelt.

In mijn blogs kun je persoonlijke verhalen lezen. Hierin neem ik je mee in lastige situaties die ik tegenkom. Ik hoop je zo vanuit kwetsbaarheid mee te nemen naar de weg van zelfheling.

Vernieuwd werken

Ik werk nu vooral vanuit intuïtie, lichaamsbewustzijn, emoties & zingeving. Deze kwaliteiten, voortkomend vanuit mijn vrouwelijke kant, heb ik moeten her-ontdekken. En zijn enorm waardevol en helend voor het werk wat ik doe. Toen ik erachter kwam dat veel de technieken die ik had geleerd in diverse opleiding onder de termen; mind-body-medicine & energy-medicine vielen, viel er bij mij heel veel op z’n plek!

Uiteraard kan ik door mijn medische achtergrond ook mijn niet-pluis gevoel gebruiken en doorverwijzen waar nodig.

En, wie ben jij? Ik ben nieuwsgierig wat jou op mijn site brengt en of het je aanspreekt.

CV

Werkzaamheden

Scholingen

 • Online shamanic energy medicine practitioner & health coach training, The four winds, Alberto Villoldo, juni-december 2021
 • MD course in mind-body medicine at the Harvard medical school Boston, USA. The Herbert Benson, 2020
 • BKO Basiskwalificatie Onderwijs, 2020-2022
 • Mindvalley Quests over meditatie, persoonlijke groei en ontwikkeling. 2020
 • Professional Mind-body medicine training bij The Center for Mind-Body Medicine Esalen CA USA. 2019
 • Integratieve Counselor aan de Nederlandse Academie 2018-2019
 • Beroepscoach (NOBCO) & Coach aan de Nederlandse Academie 2017-2018
 • Huisartsgeneeskunde Vumc, 2013-2016
 • Geneeskunde aan de Universiteit Utrecht, 2005-2012
 • Diverse scholingen met betrekking tot mind-body geneeskunde, Integrative Medicine, leefstijl en het geven van onderwijs. vanaf 2016

Artsenervaring

 • Waarnemend huisarts in diverse huisartsenpraktijken rondom Amsterdam, 2016 – 2019
 • AIOS (huisarts in opleiding)  gewerkt in diverse huisartsenpraktijken, de SEH, kindergeneeskunde en ouderengeneeskunde, 2013-2016
 • ANIOS (basisarts) in de GGZ gewerkt in de crisisdienst en op een afdeling voor chronische zorg en verslaving, 2012-2013