Compazzi

Over

General Practitioner, Mind-body practitioner


Over Annemarie

Als kind hield ik een dagboek bij, was ik verhalen en gedichten aan het maken en nam video's op. Daarnaast was ik ook zorgzaam en hield ik veel van dieren en mensen.

Toen ik moest kiezen voor een studie was het dan ook niet gek dat ik twijfelde tussen ‘iets creatiefs’ en ‘geneeskunde’. Uiteindelijk koos ik voor het laatste.

Mijn medische opleiding en werkleven heeft altijd in het teken gestaan van zoeken naar balans. De co-schappen in het ziekenhuis waren pittig maar de gedachte dat huisarts bij mij paste zorgde ervoor dat ik doorging. 

Na een paar jaar werken als huisarts, merkte ik opnieuw dat de balans zoek was. Waar ik in eerste instantie voldoende energie haalde uit het contact met patiënten, viel de manier van werken me tegen. De protocollen, regels en werkdruk pasten me niet. Ik wilde creatiever, vrijer en rustiger werken.

Daarnaast groeide mijn interesse in de mens achter de klacht.  Ik zag de zoektocht van mensen bij onbegrepen klachten en de toenemende stress gerelateerde (lichamelijke) klachten.  Er ontstond een diep verlangen om juist deze doelgroep te gaan begeleiden.

Met behulp van een coach onderzocht ik nieuwe mogelijkheden en besefte ik me dat het tijd geworden was om nieuwe keuzes te maken. Een keuze die voldeed aan de wens om de gehele mens te behandelen en niet alleen de klacht.

Ik startte met een opleiding tot Integratieve counselor, waar ik diverse mind-body technieken leerde en veel over mezelf ontdekte.

Mijn eigen zoektocht heeft me onderwezen over het stellen van grenzen, het zoeken van balans, eigen keuzes maken en de werking van de geest op het lichaam. Ik herken nu mijn patronen waardoor ik eerder op de rem kan trappen. Dat geeft grip op mijn leven.

De wisselwerking tussen lichaam en geest vind ik fascinerend.  Voor nu heb ik gekozen om binnen het gebied van reguliere en integrale geneeskunde mijn focus te leggen op mind-body geneeskunde. 

Werk

Naast mijn eigen praktijk Compazzi, werk ik op de geneeskunde en huisartsenopleiding (VUMC) als huisarts-docent en onderwijsontwikkelaar (SOLK en professionaliteit).

Sinds 2018 geef ik diverse trainingen op het gebied van zelfzorg, medische basiskennis, onbegrepen klachten, mind-body geneeskunde en leefstijl.

Opleidingen

Integratieve Counselor aan de Nederlandse Academie (2017-2019) en beroepscoach Practitioner (NOBCO) & CounselorCoach (2017-2018). Hiervoor heb ik Huisartsgeneeskunde gestudeerd aan het VUmc (2013-2016) en Geneeskunde  aan de Universiteit Utrecht (2005-2012)

Diverse scholingen met betrekking tot mind-body geneeskunde, Integrative Medicine, leefstijl en het geven van onderwijs. 

Ervaring

Als huisarts heb ik waargenomen in diverse huisartsenpraktijken rondom Amsterdam. 

Als AIOS (huisarts in opleiding) heb ik gewerkt in diverse huisartsenpraktijken, de SEHkindergeneeskunde en ouderengeneeskunde. 

Daarvoor heb ik als ANIOS (basisarts) in de GGZ gewerkt in de crisisdienst en op een afdeling voor chronische zorg en verslaving

 

Praktijk informatie

Big-registratie: 49915511801 

AVIG-Lidnummer: 1242

AGB code praktijk: 84057849

AGB code persoonlijk: 84111770

KvK nummmer:  65697693

Telefoonnummer

(+31) 0612970850

Email

Lokaties in Amsterdam

Weteringschans 72/3

Deurloosstraat 129 hs

Amsterdamse bos