Opleiding mind-body-medicine

Gezonde en bezielde geneeskunst: met hoofd èn hart

Bij Amsterdam School for Integrative Medicine & Health

  • Eerste postacademische opleiding in Mind-body-medicine in NL
  • 9 dagen lang kennismaken met een breed palet aan mind-body technieken
  • Veelal arts als trainer
  • Meer lichtheid, plezier & bezieling in de zorg
  • Blijf je werk vol passie & op een ontspannen manier doen!

Als 1 van de coördinatoren & hoofdtrainer van deze opleiding heet ik je welkom bij deze eerste postacademische mind-body opleiding in Nederland! Dit innovatieve programma is een ervaringsgerichte reis op weg naar een bezielde zorg. Steeds meer onderzoek laat zien hoe lichaam en geest in feite als één functioneren. Nieuwe neuro-imaging technieken geven steeds meer inzicht in deze cruciale verbinding, die zijn impact heeft op onder andere de darm-hersen-as, de relatie tussen ons hart en brein, ons zenuwstelsel en onze hormonale balans.

Tijdens deze opleiding, die verdeeld is over 9 dagen, maak je kennis met een breed palet aan mind-bodytechnieken. We delen de wetenschappelijke achtergrond. We leren je hoe je de verschillende tools kunt toepassen in je leven, zowel binnen je werk als eventueel thuis. Dit met het doel om de mentaal-emotionele vitaliteit en veerkracht van jou en je patiënten te vergroten. Je zult een diepgaand inzicht krijgen in de impact van mind-body-medicine op het zelfhelend vermogen en het herstel van chronische ziekten.

Deze opleiding is uniek omdat jij met name ervaringsgericht zal leren. Door zelf te ervaren en te voelen ontwikkelen we een diepere wijsheid. Dit diepere weten helpt ons een helder hoofd te houden in een tijd van transitie en een overweldigende hoeveelheid, soms tegenstrijdige informatie, die op ons afkomt.

Onze trainers zijn ofwel arts of hebben grote affiniteit met de zorg en hebben vaak zelf al vele jaren ervaring met het toepassen van mind-body-medicine in hun (werkende) leven. Met onze opleiding creëren we een netwerk van zorgprofessionals, die samen een positief verschil willen maken. We focussen ons op preventie en het vergroten van de vitaliteit van onze patiënten èn van onszelf.

We willen een bijdrage leveren om meer plezier, lichtheid en bezieling te brengen in de zorg, zodat jij, als artse of zorgprofessional, vol passie en op een ontspannen manier je werk kunt (blijven) doen.

Wil je meer lezen over mind-body-medicine? Lees dan mijn blog hierover.

Voor wie

  • Artsen & psychologen
  • Alle artsen welkom: huisartsen, medisch specialisten, bedrijfs- en verzekeringsartsen, basisartsen etc.
  • Ook alle psychologen
  • Verpleegkundig specialisten
  • Overige zorgprofessional? neem dan contact op met ons (margriet@schoolforintegrativemedicine). Coassistenten en studenten kunnen tegen gereduceerd meedoen. Stuur ons een mailtje bij belangstelling.

Wil je meer weten over deze opleiding of je inschrijven?

Kijk dan op de site van de School for Integrative Medicine.