Een gift uit je klachten halen

Het gaat niet goed met je. Je zit muurvast. Je piekert je suf, ervaart stress en rare, onbekende klachten. Zo ken je jezelf totaal niet. Dit ben jij niet! 

En dat klopt ook. 

Deels.

Een deel van jou geeft namelijk aan dat het anders moet. En dat het zo niet verder kan. Het dwingt je zelfs stil te staan.

Mijn vraag aan jou is: Welke stem durf of kan je nog niet horen? Wat is er te spannend om uit te spreken?

Deze vraag is vaak moeilijk te beantwoorden. En ook niet meteen logisch. Want deze stem is vaak een deel van jezelf die lang niet gehoord is of door trauma gevlucht is naar je onderbewuste. Deze stem durft niet altijd zijn volle gezicht aan je te laten zien; uit angst. Maar kan zich wel laten horen door lichamelijke en psychische klachten. Want het wil erg graag gezien en gehoord worden. Het is een essentieel deel van jezelf.

Achter dit geluid schuilt dan ook een gift; een verloren ziels-deel die weer terug wilt komen naar jou. Want juist dit deel van jou kan van onschatbare waarde zijn en je inzicht geven in wie je nog meer kan zijn. Onbenutte kansen en mogelijkheden. Durf jij het aan? 

Hier een paar tips die helpen om weer contact te maken met jezelf en je eigen onderbewuste wensen/verlangens.

Relax

Zorg extra goed voor jezelf door onbewerkte voeding te eten en voldoende te slapen. Zorg voor regelmaat in je dagen. Zie voor meer tips mijn andere blogposts.

Mediteer

Plan rustmomenten in om in contact te komen met jezelf. Vind hier meditaties.

Wordt bewust

Hou een klachtendagboek bij. Wanneer ervaar je wel of geen klachten? Heeft dit te maken met voeding, beweging, relaties, werk, omgeving of gedachtes? Welke diepere wensen komen naar voren? Kun je daar contact mee maken?

Hulp nodig?

Laat met je helpen, als je het gevoel hebt dat je een verloren ziels-deel weer terug wilt halen. Als je het gevoel hebt niet meer compleet te zijn en ‘iets’ kwijt bent geraakt.