Lichamelijke en psychische klachten

Een andere, verantwoorde manier voor het aanpakken van je klachten

 • Traject met een bezield arts gespecialiseerd in mind-body-medicine & healing
 • Zet je zelfhelend vermogen aan
 • Met humor en lichtheid werken aan verbetering
 • Met oeroude en moderne healingstechnieken vind je balans en heling
 • Niet nòg meer praten, maar voelen en tot rust komen

Lichamelijke klachten

Je hebt het ziekenhuis al vaak van binnen gezien en je kent de reactie: leer maar leven met je klachten, ze zijn niet te verklaren. Leven met voortdurende klachten is niet eenvoudig. Het heeft niet alleen veel effect op jou, maar ook op je relaties met anderen. Je moet dealen met allerlei emoties, variërend van schuldgevoel omdat het voelt alsof je er niet voor anderen kan zijn, tot verwarring, moedeloosheid en angst voor de toekomst. Je voelt ook dat er een oplossing mogelijk moet zijn, maar je wil het wel verantwoord doen en niet zomaar iemand in het alternatieve circuit proberen. Laat mij je helpen.

Psychische klachten

Je ervaart angst en somberte, misschien loopt het stroef in je relatie met anderen en het is moeilijk om te genieten van het leven. Je vraagt je af of dit ooit nog over gaat. Je bent al bij de huisarts geweest en bij de praktijkondersteuner. Mogelijk heb je al een traject gedaan bij een GGZ-psycholoog. Praten heeft je inzicht gegeven, maar je bent niet van je klachten af. De psycholoog heeft je antidepressiva, angstmedicatie of slaapmedicatie voorgeschreven, maar je voelt je er niet prettig bij. Snap ik. Er is een andere, verantwoorde manier.

Medische healing

Ik bied een alternatieve benadering: medische healing. Als een bezielde arts gespecialiseerd in mind-body-medicine en healing, ben ik toegewijd aan het ondersteunen van mensen zoals jij bij het herstel van hun klachten en het vinden van balans in zowel het lichamelijke als het psychische aspect.

Zet je zelfhelend vermogen aan

In het traject werk je samen met mij aan het activeren van je zelfhelend vermogen. We gaan voorbij aan symptoombestrijding en richten ons op het aanpakken van de onderliggende oorzaken van je klachten. Ik geloof in het belang van het combineren van oeroude en moderne healingstechnieken om tot een holistische benadering te komen.

Balans en heling

Met een vleugje humor en lichtheid begeleid ik je op een pad van verbetering en herstel. We werken aan het vinden van balans tussen lichaam en geest, waarbij we de nadruk leggen op het voelen en tot rust komen in plaats van alleen maar te praten. Samen ontdekken we nieuwe inzichten en perspectieven op je klachten, waardoor je stappen kunt zetten naar heling en welzijn.

Medische healingstraject voor lichamelijke en/of psychische klachten

Hier zijn de punten die je kunt verwachten in een medische healingstraject voor zowel lichamelijke als psychische klachten:

Voor lichamelijke klachten:

 • Energetische balans: We gaan werken aan het herstellen en balanceren van je energieveld om een optimale stroom van levensenergie te bevorderen. Dit kan helpen bij het verminderen van fysieke blokkades en het stimuleren van het zelfhelend vermogen van je lichaam.
 • Pijnverlichting: Medische healing kan helpen bij het verminderen van pijn en ongemak die verband houden met lichamelijke klachten. Door het harmoniseren van je energieveld en het vrijmaken van geblokkeerde energie, kunnen pijnklachten verminderen.
 • Ondersteuning van het genezingsproces: Je genezingsproces wordt ondersteund door het versterken van je immuunsysteem en het stimuleren van een gezonde cellulaire activiteit. Dit kan bijdragen aan een sneller herstel en het bevorderen van de algehele gezondheid.

Voor psychische klachten:

 • Emotionele balans: Medische healing richt zich ook op het herstellen van de emotionele balans. We zullen werken aan het vrijmaken en transformeren van negatieve emoties, trauma’s en stress die verband houden met psychische klachten. Dit kan bijdragen aan een betere emotionele veerkracht en welzijn.
 • Stressvermindering: Medische healing kan helpen bij het verminderen van stress en angst die gepaard gaan met psychische klachten. Door het activeren van het ontspanningsrespons en het herstellen van het energetische evenwicht, kan een gevoel van kalmte en innerlijke rust worden bevorderd.
 • Bevordering van zelfinzicht: Medische healing kan je ondersteunen bij het verkrijgen van dieper zelfinzicht en bewustzijn. Dit kan helpen om belemmerende overtuigingen en patronen te identificeren en los te laten, en om positieve veranderingen in je leven te bewerkstelligen.
 • Versterking van veerkracht: Medische healing kan bijdragen aan het vergroten van je veerkracht en het versterken van je psychisch welzijn. Het kan je helpen om beter om te gaan met uitdagingen, stressvolle situaties en emotionele ups en downs.

Het exacte verloop van het traject en het aantal sessies kan variëren, afhankelijk van je specifieke behoeften en situatie. Het is belangrijk om open te communiceren en eventuele vragen of zorgen te bespreken die je hebt.

Maak een afspraak voor een kennismaking of een intake.

Of lees eerst meer over mij en over mijn visie

De kosten worden (deels) vergoed door je aanvullende verzekering (code 24005).

Ontdek de kracht van medische healing

Waarom zou dit mij wel helpen? Ik heb al zo veel geprobeerd…

Wij geloven in een brede benadering van gezondheid, waarbij er verder gekeken wordt dan alleen het lichamelijke aspect. Onze visie is dat je niet alleen een fysiek lichaam hebt, maar ook een energetisch wezen met emoties, gedachten, gevoelens en spirituele ervaringen. Door deze holistische aanpak kunnen we klachten op zowel lichamelijk als psychisch niveau behandelen, en de oorzaak van de klachten aanpakken.

Als je al behandelingen hebt ondergaan die gericht waren op het fysieke lichaam, richten we ons voornamelijk op jou als energetisch wezen. Deze aanpak vult de eerdere behandelingen aan en biedt nieuwe inzichten en mogelijkheden voor heling.

Niet nog meer praten maar voelen.

In onze behandelingen staat het voelen centraal. We begrijpen dat praten en inzichten verkrijgen door middel van gesprekken waardevol zijn, en dit kun je zeker doen bij andere professionals zoals psychologen en therapeuten. Onze behandelingen kunnen goed worden gecombineerd met een traject bij hen. Door het voelen en ervaren in onze sessies kun je emoties en trauma’s op een dieper niveau loslaten en verwerken, waardoor snellere resultaten mogelijk zijn. Meestal zijn meerdere behandelingen nodig voor optimaal herstel.

Starten met rust voor lichaam en geest

Wij beginnen met het tot rust brengen van het stresssysteem op verschillende vlakken, zoals voeding, emoties en gedachten. Dit brengt verlichting en maakt ruimte voor diepere heling. Vervolgens kijken we samen naar de oorzaken van jouw klachten. Voor specifieke leefstijl adviezen en behandelingen verwijzen we je door naar goede collega’s, terwijl we je de basisprincipes aanreiken.

Positieve energie

We gaan op zoek naar wat jou blij maakt en energie geeft, om de balans in jouw systeem te herstellen. Vaak neemt de klacht het hele leven over, waardoor genieten moeilijk wordt. Onze aanpak richt zich op het herstellen van die balans, zodat je weer kunt genieten van het leven.

Het verhaal van de klacht

Achter elke klacht schuilt een verhaal dat verteld wil worden. Soms ben je boos op je lichaam omdat het pijn, ongemak en klachten veroorzaakt. Door weer liefdevol te luisteren naar je lichaam kom je steeds meer te weten over wat deze klachten je willen vertellen. Het aangaan van deze vorm van behandeling vergt moed, maar het levert ook veel op. Wij staan klaar om je hierin te begeleiden en te ondersteunen.

Familie systemen meenemen

Emotionele zwaarte of trauma kan van generatie op generatie worden overgedragen. Soms draag je iets met je mee wat niet bij je hoort, wat niet gekoppeld is aan jouw eigen ervaringen. Wij helpen je om hiervan los te komen door energetische behandelingen. Zo kun je steeds meer de eigenaar worden van je eigen lichaam en emoties

Verder aanvullend onderzoek

Iedereen heeft zijn eigen expertise. Onze energetische onderzoeken stellen ons in staat om mee te voelen en te kijken naar wat er mogelijk op emotioneel en spiritueel niveau bij jou speelt. Als je behoefte hebt aan verder onderzoek, zowel regulier als complementair, kunnen wij je specifiek doorverwijzen naar geschikte professionals in ons netwerk.

Ontdek de kracht van een medische healing en ervaar hoe we jou kunnen ondersteunen bij het herstellen van lichamelijke en psychische klachten. Activeer je zelfhelend vermogen en creëer een toekomst waarin je je gezond en wel voelt.

Belangrijk is om te vermelden dat medische healing een aanvulling is op je medische behandeling en geen vervanging ervan. Het werkt samen met de reguliere geneeskunde om je welzijn en herstel te optimaliseren. Het is altijd raadzaam om je behandelend arts op de hoogte te stellen van eventuele complementaire therapieën die je overweegt.