In de spreekwoordelijke boom

Eigen baas zijn

“Mama is haar eigen baas en bepaalt zelf wanneer ze werkt” zegt mijn zoontje trots tegen wie het wil horen.

Yes! En gisteren was ik dus jarig. Vorig jaar sprong ik, op mijn verjaardag, in het diepe en ben ik volledig voor mijn eigen praktijk gegaan.

Ik had toen hem (4 jr) en zijn broertje van 8mnd op m’n arm, een verhuizing van Amsterdam naar Arnhem achter de rug en nog iets van spaargeld op m’n bankrekening…
Toch zei ik m’n vaste baan op.

Onbezonnen, zeg je?

Misschien, als je zo de feiten op een rijtje ziet, wel. Maar mijn diep innerlijk weten; mijn ‘pluis gevoel’ vertelde me dat het momentum daar was.
De tijd rijp.

Nu heb ik al vaker, als mens en arts, de succes ervaringen gehad dat dit ‘pluis-niet pluis gevoel’ goed werkte en dus besloot ik wederom mijn onderbuikgevoel te volgen.

Het was TOTAAL uit m’n comfortzone!
Maar dient gemak echt de mens? Blijven we door het gemak niet veel te lang hangen in iets wat niet meer het juiste is? Uit angst voor het oncomfortabele?

Misschien ben je nieuwsgierig hoe vorig jaar voor me was. Werd ik bijvoorbeeld beloond?

Zeker.

Met diepe dalen en hoge pieken.

Met soms totaal geen inkomen, dikke paniek, zieke kindjes en niet meer weten HOE DAN?!

En soms intens genieten van werken op de heide, de ontmoetingen, de prachtige veranderingen, de vrijheid en eigen keuzes. En dus inderdaad: m’n eigen baas zijn en mijn eigen tijd in kunnen delen. Alleen of met man, vriendinnen, collega’s & m’n kindjes.

Mocht je zelf voor zo’n zelfde kruispunt staan is mijn advies; laat je leiden door je innerlijk kompas. Dat weet wat de juiste koers is. En volg je weg stap-voor-stap. Het hoeft niet morgen. 5 jaar geleden stond ik voor mijn eigen kruispunt en daarna heb 2-3 jaar half-half gedaan.

En zoek je hulp bij dat kompas, dat innerlijke weten, je onderbuikgevoel?

Ik kalibreer je kompas met liefde, dat is nu een groot onderdeel van mijn werk.

Plan hier een kennismakingsgesprek.

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe blogs, tips en adviezen? Volg me dan op Instagram. Of schrijf je in op mijn nieuwsbrief.