Healing – hoe gaat dat?

Alles wat we meemaken in het leven laat z’n sporen achter in het lichaam. Het lichaam heeft een groot onbewust geheugen. Die herinneringen kunnen weer actief worden gemaakt door wat we meemaken in het hier en nu. 

Oude pijn kunnen we helen door deze weer te herinneren en los te laten. Ik verduidelijk dit graag, aan de hand van een voorbeeld.

Een voorbeeld uit mijn eigen leven:

Toen ik 12 jaar was was ik een keer op het museumplein. Ik en een vriendinnetje zijn daar toen fysiek belaagd door 2 grotere meisjes. Ze duwden me naar boven; het ezelsoor op. Ik heb me toen heel onmachtig gevoeld omdat ik jonger en fysiek minder sterk was. Ik heb me toen ook niet durven verweren ook al wilde ik dat wel. Mijn fysieke grenzen kon ik toen niet goed bewaken. 

Omdat dit een incident was en ik die meisjes verder nooit meer heb gezien, heb ik er verder geen aandacht aan besteed. Ik heb de situatie gelaten voor wat het was. 

Totdat…

Mijn zoontje van bijna 5 jaar oud mij ineens van achteren duwt… Hij is boos op me en duwt me steeds een stukje verder. Hij is niet sterk, maar wel sterk genoeg dat ik moet bewegen. 

M’n lichaam herkent en herinnert en verplaatst zich ineens weer 24 jaar terug in de tijd. Ik voelde me weer dat meisje die ongewenst geduwd werd. Ik voelde de onmacht omdat ik kleiner was dan zij. Er komt boosheid in mij op; enorme woede! 

Nu ben ik echter veel sterker dan hij. 

De pijn van vroeger versterkt ineens mijn reactie en ik wordt boos en haal uit naar hem. De reactie die ik mogelijk als 12jarige had willen maken komt dan ineens terecht bij mijn zoontje. Bij iemand die de LAATSTE persoon op aarde is die ik pijn wil doen….

En dan is er schuld, schaamte en een enorm gevoel van taboe. HOE HAD DIT KUNNEN GEBEUREN?

Ik heb dit eerst moeten doorvoelen, doorzien en uiteindelijk ben ik met dit stuk aan de slag gegaan.  En ja… daarvoor heeft mijn zoontje me dus een paar keer moeten duwen voordat ik merkte dat IK hiermee aan de slag moest! En dat ik werd geraakt in oude pijn. 

Door deze herinnering weer te helen; de pijn van vroeger weer te laten gaan. De onmacht en boosheid te voelen en weer los te laten. Kan ik nu weer zuiverder zijn bij het moment. En mijn zoontje erkennen in zijn angst, frustratie en gemis. Die duw was niet onaardig bedoelt (ook al voelde het oprecht wel zo!); het was een roep voor mijn aandacht en liefde. 

Door mijn oude pijn te helen kan ik mijn zoontje nu leren hoe hij op een andere manier om mijn aandacht kan vragen. 

Hoe herken je nou dat je reageert uit oude pijn?

Kijk naar jonge kinderen; zij kunnen enorm verdrietig, angstig en boos zijn op het moment en dan… als sneeuw voor de zon weer gaan spelen. Ook met elkaar. Er zit geen ‘ruis’ in. Hun gevoelens komen en gaan. 

Echter als je geraakt wordt in IETS OUDS dan kun je in de emotie blijven hangen. Je kan je dan druk maken om een incident en het niet meer LOSLATEN. Elke keer weer als je erover begint ben je wederom angstig, verdrietig of boos. En soms ervaar je dit door continue stress, onrust of lichamelijke klachten. 

Wat gebeurt er bij healing?

Het grootste stuk van healing is het OUDE LOSLATEN. Daar start je proces vaak mee. Hierdoor kom je steeds meer in het HIER en NU omdat de OUDE PIJN van vroeger niet meer ruis geeft op dit moment.

Zonder ruis kun je daarnaast veel beter voelen en luisteren naar je hart. Er kan weer ruimte ontstaan voor je ZIELSMISSIE. Je dromen, idealen en wensen. 

Krijg je al zin om aan de slag te gaan met jezelf? 

Een healing sessie kan je helpen om oude pijn & emoties te doorvoelen en weer los te mogen laten. Dit proces van loslaten kan je energetisch ondersteunen door diverse oeroude technieken. Daarnaast biedt mijn praktijk een veilige helende omgeving die het spannende proces mogelijk maakt voor je.

Plan hier een kennismakingsgesprek.

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe blogs, tips en adviezen? Volg me dan op Instagram.

Of schrijf je in op mijn nieuwsbrief.