Erkenning

Licht schijnen op donkere plekken

Gisteren was de vrouwencirkel speciaal voor moeders. We durfden licht te laten schijnen op hele pijnlijke donkere plekken in ons collectief bewustzijn.

Over schuld en schaamte en het hebben over deze thema’s.

✨ Erkenning voor klein leven hoe vroeg ook in de baarmoeder gestorven. En het verdriet dat daar bij komt kijken. Op alle lagen.
En het oordeel dat daarop rust.

✨ De kleine kinderzielen die ik al een dag van te voren om me heen voelden. Die zo graag contact wilden maken met de moeders de volgende dag. De wens om gezien & erkend te worden.
En het oordeel dat daarop rust.

✨ Erkenning voor het vrouwenlichaam. Hoe die verandert door zwangerschappen. De schaamte voor de rondingen van het lijf.
En het oordeel dat daarop rust.

✨ Erkenning voor het vrouwenlichaam. Hoe die juist niet is veranderd door een (gewenste) zwangerschap. En het gevoel dat iedereen dat kan zien.
En het oordeel dat daarop rust.

✨ De angst om geen moeder te mogen worden en de grote kinderwens die eronder schuilt gaat.
En het oordeel dat daarop rust.

✨ Erkenning voor familiegeheimen. Hoe die van generatie op generatie kunnen worden doorgeven. Als niemand de kracht heeft om zijn of haar verdriet hierover te voelen.
En het oordeel dat daarop rust.

✨ Erkenning voor ongewenste aanraking, seksuele intimidatie en ‘me-too’ verhalen.
En het oordeel dat daarop rust.

💚 Lieve moeders, vrouwen. Er is veel leed geweest en weinig tijd of mogelijkheden om dit leed te doorvoelen en los te laten door onze grootoma’s, oma’s en moeders. Dat het ‘oud’ is betekent niet dat het ‘weg’ is. Of niet (meer) bestaat.
Erkenning van deze pijn doet verlichten.

💚 Lieve papa’s, mannen. Misschien voel je; en ik dan. Realiseer je dat deze vrouwen; jullie moeders, oma’s en dochters zijn. En dat zij weer jullie, jullie zonen en kleinzonen dragen. Uiteindelijk is de bedding van de gezonde vrouw nodig voor een gezonde zoon.

👼 🧝🧝 Voor mijn lieve zonen en mijn lieve meisje in de hemel. Voor jullie voel ik de kracht om dit werk te doen. Opdat jullie mogen opgroeien in meer zachtheid, vrede en licht.

Naar een cirkel?

Je bent helemaal welkom. Kijk in mijn agenda voor data & vormen van cirkels.

Of plan hier een kennismakingsgesprek.

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe blogs, tips en adviezen? Volg me dan op Instagram. Of schrijf je in op mijn nieuwsbrief.