Chronische pijnklachten

Je vitaal en prettig voelen, zonder medicatie

 • traject met integratief arts
 • haalt je uit de medische molen en zet je zelfhelend vermogen aan
 • met humor en lichtheid werken aan verbetering
 • met oeroude en moderne technieken vind je balans en heling
 • niet nòg meer praten, maar voelen en tot rust komen

Je ervaart pijn in je lichaam en van artsen heb je gehoord: het is chronisch. Een ander woord voor ‘je moet er mee leren leven, dit gaat nooit meer over’. Leven met voortdurende pijn is heel lastig. Het is moeilijk om te genieten van het leven, om plezier te ervaren en vertrouwen in je lichaam te vinden. Een traject bij de pijnpoli of fysiotherapeut heeft onvoldoende geholpen. Je wil liefst zonder medicatie je leven weer oppakken en pijnvrij kunnen bewegen. Ik heb ervaren dat er veel meer mogelijk is dan er vanuit de reguliere geneeskunde wordt gedacht.

Vertrouwen op je lichaam

Je wil vertrouwen ervaren, ook op je lichaam. Je wil tevreden zijn met je leven, meer in contact zijn met jezelf, jezelf mentaal en fysiek beter voelen en beter je grenzen aangeven. Je wil meer begrip over je klachten. Dat kan. Stap voor stap help ik je hierbij.

Zet je zelfhelend vermogen aan

In een traject met mij ga je aan de slag met het aanzetten van je zelfhelend vermogen. Je leert:

 • Oorzaken van je chronische pijn achterhalen
 • Negatieve gedachtes verzachten
 • Natuurlijke methodes inzetten om minder pijn te ervaren
 • Een andere kijk op je klachten
 • Ervaren wat stress en ontspanning doen op je pijn
 • Meer controle ervaren over je pijn
 • Tevredener zijn met je leven
 • Meer (zelf)vertrouwen voelen
 • Meer in je lichaam komen
 • Meer rust en ontspanning ervaren
 • Jouw humor en speelsheid terugvinden
 • Grenzen aangeven
 • Je eigen waarde en potentie voelen
 • Een toekomst creëren die past bij jou
 • Niet overleven maar leven!

Wil jij je weer vitaal voelen?

Ik help je graag om je weer vitaal en prettig te voelen in je lijf. Ik stippel het pad voor je uit, jij vult het stap voor stap in. Helen heeft vaak tijd nodig, ga uit van een traject van een half jaar tot een jaar, waarbij de frequentie van onze afspraken steeds lager wordt. Zo weet je steeds beter hoe je vitaliteit, vertrouwen en rust kan ervaren en hoe je zonder medicatie pijnvrij kan leven.

Maak een afspraak voor een integratief consult of een intake
Contactformulier
Of lees eerst meer over mij en over mijn visie.

De kosten worden (deels) vergoed door je aanvullende verzekering (code 24005).

Waarom zou dit mij wel helpen? Ik heb al zo veel geprobeerd…

Onderliggende oorzaken

Chronische pijn kan diverse oorzaken hebben. Onderliggend kunnen langdurige stress, onbewuste emoties en trauma ten grondslag liggen. Ook als je klachten al jarenlang bestaan, kunnen deze sterk verminderen of verdwijnen door juist hiernaar te kijken en deze te behandelen. Lees de ervaringsverhalen van mensen die succesvol zijn hersteld.

Stress-systeem

Het stress-systeem zorgt er ook voor dat de pijn wordt versterkt en maakt het erger. Negatieve gedachtes en de pijn weg willen hebben, hoe logisch ook, zorgt voor een overactief stress-systeem waardoor de pijn alleen maar toeneemt. Met meditatie en energetische technieken kunnen we jouw stress-systeem tot rust brengen. Als je vervolgens voelt dat de pijn draaglijker is, kijken we naar de onderliggende oorzaken en deze behandelen. Het is belangrijk om jouw hele omgeving, leefstijl en systeem mee te nemen in de behandeling. Ook mindfulness is bewezen effectief bij pijn. Ik kan deze gepersonaliseerd inzetten, zodat het nog beter bij jouw situatie aansluit.

Referenties

Geeke, 68, over haar traject en healing sessies: 

“Al vanaf de eerste, telefonische, kennismaking voelde ik een klik! In de sessies die volgden ervaarde ik Annemarie als een warme, betrokken persoonlijkheid met een liefdevolle uitstraling en een luisterend oor. In de gesprekken weet ze snel tot de essentie te komen. Ze werkt graag met beeldende taal en dat komt nog sterker naar voren in haar geleide visualisaties.

Liggend op de behandeltafel met Annemarie’s handen onder mijn hart- en niergebied, voelde ik mij al snel rustiger worden. Ik voelde hoe haar liefdevolle uitstraling mij begon te omhullen, het voelde bijna of we één waren in deze liefdevolle energie. Haar warme stem waarmee ze mij vervolgens in de visualisatie naar ’t dieptepunt van de aarde leidde, voegde daar nog een extra dimensie aan toe. Ik begon me verbonden te voelen, niet alleen met Annemarie maar ook met de aarde en mezelf.

Een heerlijke, helende ervaring!” 

Simonia, 30, over haar traject:

“Iets langer dan een jaar geleden bij Annemarie gestart. Het klikte meteen een warme, hartelijke, lieve maar ook krachtig persoon. Mijn sessies met haar hebben mij veel verschillende inzichten gebracht. Pluspunt is ook haar achtergrond als huisarts! De gesprekken ervaar ik nog steeds als zeer waardevol.

Dank je wel voor je steun! En zeker ook voor de humor, elke sessie weer!”

E. collega arts over haar healing-sessie:

“Ik ging met wat spanning maar zonder verwachting de sessie in bij Annemarie. Eigenlijk hebben we nauwelijks gepraat. Dit was ook niet nodig, ergens in mij wist ik kennelijk wat er nu  mocht gebeuren. Annemarie heeft de gave direct een vertrouwde sfeer te creëren die de veiligheid biedt om naar binnen te keren. Ze is aanwezig én geeft je de ruimte, op een ontspannen manier. Hierdoor voelde het vertrouwd me aan haar handelingen over te geven, ook al kon ik ze met mijn logische brein niet begrijpen of verklaren. Het was een intense, emotionele én lichamelijke ervaring en ik verheug me op de ruimte die hierdoor gaat ontstaan.

Dankjewel!”

P.P., 72, over haar traject: 

“Ja, ik vond het. Na lang zoeken.

De complementaire geneeswijzen, de AVIG. Tezamen, werkzaam met de reguliere artsenij. In het verlengde daarvan kwam ik met de praktijk van Annemarie Semeijn, Compazzi,in aanraking. Dat heeft mijn horizon verbreed.Wat ik zo zo bijzonder vind is, hoe zij deze twee disciplines samenbrengt. Met mooie, inspirerende ideeën, met creatieve oplossingen en de juiste vraagstelling. En daarnaast heeft ze een uitgebreid netwerk aan paramedische geneeskundigen.

Het heeft mij gebracht wat ik zocht, genezing en meer. Lieve groet.”

Joyce collega-arts, over haar healing sessie:

“Binnenkomst in Annemarie´s behandelkamer is al als een warm bad. Annemarie voelt intuïtief heel goed aan wat er nodig is. Ze is kundig en krachtig in haar werk, en ook puur, zacht en liefdevol. Bij mij gebeurde er heel veel en het duurde ongeveer een week voordat die beweging tot rust kwam en mijn lichaam gewend was aan haar nieuwe balans, meer in balans. Er werden een aantal blokkades opgelost dan wel verminderd. Zo heb ik voor het eerst sinds bijna 3 jaar (tweede bevalling) geen zadeldekje meer nodig op mijn fiets, want mijn stuitje heeft geen bescherming meer nodig, er is geen pijn of druk meer!

Daarnaast is er een deel van het verdriet/blokkade wat zich in mijn buik had genesteld opgelost; het andere deel komt nu vanzelf naar buiten, daar kan ik nu zelf bij. Pure heling!”

Lena 31, about her experiences with the sessions:

“Annemarie helped me have a better understanding of my emotions. I used to focus on my weakness and feel overwhelmed by it. She helped me find ways to identify my strengths and work with myself instead of against myself.”