Chronische pijnklachten

Je vitaal en prettig voelen, zonder medicatie

 • traject met integratief arts
 • haalt je uit de medische molen en zet je zelfhelend vermogen aan
 • met humor en lichtheid werken aan verbetering
 • met oeroude en moderne technieken vind je balans en heling
 • niet nòg meer praten, maar voelen en tot rust komen

Je ervaart pijn in je lichaam en van artsen heb je gehoord: het is chronisch. Een ander woord voor ‘je moet er mee leren leven, dit gaat nooit meer over’. Leven met voortdurende pijn is heel lastig. Het is moeilijk om te genieten van het leven, om plezier te ervaren en vertrouwen in je lichaam te vinden. Een traject bij de pijnpoli of fysiotherapeut heeft onvoldoende geholpen. Je wil liefst zonder medicatie je leven weer oppakken en pijnvrij kunnen bewegen. Ik heb ervaren dat er veel meer mogelijk is dan er vanuit de reguliere geneeskunde wordt gedacht.

Stoppen met medicatie

Je wilt stoppen met je pijnmedicatie en wilt daar begeleiding bij. Een huiselijke plek waarin het veilig voelt te stoppen en waar de emoties die dit oproept ruimte krijgen. Laat mij je er, samen met je huisarts of specialist, bij helpen. Zodat jij deze stap voor stap kunt afbouwen.

Vertrouwen op je lichaam

Je wil vertrouwen ervaren, ook op je lichaam. Je wil tevreden zijn met je leven, meer in contact zijn met jezelf, jezelf mentaal en fysiek beter voelen en beter je grenzen aangeven. Je wil meer begrip over je klachten. Dat kan. Stap voor stap help ik je hierbij.

Zet je zelfhelend vermogen aan

In een traject met mij ga je leren voelen wat je lichaam nodig heeft voor herstel. Dit gebeurt in fases.

Je leert:

 • Tot rust komen en diepe ontspanning vinden
 • Thuiskomen in je lichaam
 • Ontladen van emoties
 • Ervaren wat deze behandeling doet voor je lichaam
 • Dieper liggende oorzaken aanpakken
 • Steeds meer (liefdevol) contact maken met je lichaam
 • Vergroten van zelfzorg, zelfliefde en zelfvertrouwen
 • Meer ruimte maken in je lichaam om jezelf te zijn

Wil jij je weer vitaal voelen?

Ik help je graag om je weer vitaal en prettig te voelen in je lijf. Vaak heb je al een heel traject achter de rug. We beginnen met je lichaam uit de fight/flightmodus halen en meer rust brengen in je lichaam. Daarna help ik je contact te maken met je lichaam en gaan we dieper liggende oorzaken onderzoeken en aanpakken. Dit aangaan vergt moed en kan pijnlijk zijn. Jij bepaalt altijd het tempo en hoe ver je wilt gaan. Helen heeft tijd nodig. Zie ook mijn werkwijze.

Samen kijken we hoeveel sessies er nodig zijn en wanneer het voor jou voldoende is. Soms is het heel duidelijk (als de klachten zijn verdwenen) en soms is het voldoende om weer ontspanning en verlichting te ervaren van de al langer bestaande klachten.

Maak een afspraak voor een integratief consult of een intake
Contactformulier
Of lees eerst meer over mij en over mijn visie.

De kosten worden (deels) vergoed door je aanvullende verzekering (code 24005).

Heb je zin om met jezelf aan de slag te gaan maar twijfel je nog over welke vorm? Kom dan naar een retraite-dag of workshop om kennis te maken met de sfeer van Compazzi.

Zie voor meer informatie en data de agenda.

Waarom zou dit mij wel helpen? Ik heb al zo veel geprobeerd…

Mijn ervaring is dat er bij lichamelijke pijnklachten altijd heel goed lichamelijk gekeken wordt. Zowel in de reguliere als in de complementaire zorg. Dit is uiteraard nuttig.

Als je klachten hierdoor niet minder worden of verdwijnen is het zinvol om verder te kijken. Mijn visie is dat je een lichaam hebt en een energetisch wezen bent met emoties, gedachtes, gevoelens en spirituele ervaringen.

Ik behandel lichaam en geest als een geheel. Dat betekent dat je lichamelijke klachten zowel vanuit het lichaam kunt behandelen als vanuit de energie.

Omdat jij waarschijnlijk al een veel behandelingen hebt ondergaan gericht op het fysieke lichaam, richt ik me met name op jou als energetisch wezen. De grootste winst zit hem in de combinatie van wat je al mee gekregen hebt uit eerdere behandelingen en wat ik je met deze behandeling aanreik.

Mijn behandelingen zijn uitstekend te combineren met een andere therapievorm.

Starten met rust voor lichaam en geest

Door het stress-systeem tot rust te brengen op diverse vlakken (voeding, emoties, gedachten, etc), kan je verlichting ervaren. Daarna kijken we dieper naar de oorzaak van je klachten. Meestal heb je al wat met je voeding gedaan. Zo niet, dan kijk ik wat ik kan betekenen, of ik verwijs  je door naar een collega.

Positieve energie

We kijken waar je blij van wordt en energie van krijgt. Zo kan je de balans herstellen in je systeem. Mijn ervaring is dat de klacht soms je hele leven overneemt, waardoor genieten moeilijk  is.

Het verhaal van de klacht

Ik zie achter de klachten altijd een verhaal dat verteld wil worden. Vaak ben je boos op je lichaam omdat deze pijn ongemak en klachten geeft. Door weer liefdevol te luisteren naar je lichaam kom je er steeds meer achter wat deze klachten je vertellen (en ja, dat kan een hele uitdaging zijn!). Ik help  je hierin. Als je voor deze manier van behandeling kiest ben je dapper. Het vraagt moed om dit aan te gaan. Maar het levert je ook heel veel op.

Verder aanvullend onderzoek

Ieder heeft zijn eigen expertise. Ik doe energetisch onderzoek waarbij ik met je meevoel en kijk wat er mogelijk bij je speelt op de emotioneel en spirituele lagen. Ik stem af op jou.

Als je behoefte hebt om meer (regulier of complementair) onderzoek te doen, kan ik je specifiek doorverwijzen (dan wel terug naar je huisarts, dan wel naar een complementair therapeut). Ik kan je hier de voor en nadelen over uitleggen.

Referenties

Stella 32, over haar traject:

Annemarie is een fijn mens en ik heb haar behandelingen dan ook als zeer prettig ervaren. Door verschillende technieken zijn we meerdere keren tot de kern van de onderliggende problemen gekomen en met haar hulp kon ik deze behapbaar maken en aanpakken. Dit is voor het eerst dat therapie mij echt verder heeft gebracht en daar ben ik erg dankbaar voor!

Simonia, 30, over haar traject:

“Iets langer dan een jaar geleden bij Annemarie gestart. Het klikte meteen een warme, hartelijke, lieve maar ook krachtig persoon. Mijn sessies met haar hebben mij veel verschillende inzichten gebracht. Pluspunt is ook haar achtergrond als huisarts! De gesprekken ervaar ik nog steeds als zeer waardevol.

Dank je wel voor je steun! En zeker ook voor de humor, elke sessie weer!”

E. collega arts over haar healing-sessie:

“Ik ging met wat spanning maar zonder verwachting de sessie in bij Annemarie. Eigenlijk hebben we nauwelijks gepraat. Dit was ook niet nodig, ergens in mij wist ik kennelijk wat er nu  mocht gebeuren. Annemarie heeft de gave direct een vertrouwde sfeer te creëren die de veiligheid biedt om naar binnen te keren. Ze is aanwezig én geeft je de ruimte, op een ontspannen manier. Hierdoor voelde het vertrouwd me aan haar handelingen over te geven, ook al kon ik ze met mijn logische brein niet begrijpen of verklaren. Het was een intense, emotionele én lichamelijke ervaring en ik verheug me op de ruimte die hierdoor gaat ontstaan.

Dankjewel!”

P.P., 72, over haar traject: 

“Ja, ik vond het. Na lang zoeken.

De complementaire geneeswijzen, de AVIG. Tezamen, werkzaam met de reguliere artsenij. In het verlengde daarvan kwam ik met de praktijk van Annemarie Semeijn, Compazzi,in aanraking. Dat heeft mijn horizon verbreed.Wat ik zo zo bijzonder vind is, hoe zij deze twee disciplines samenbrengt. Met mooie, inspirerende ideeën, met creatieve oplossingen en de juiste vraagstelling. En daarnaast heeft ze een uitgebreid netwerk aan paramedische geneeskundigen.

Het heeft mij gebracht wat ik zocht, genezing en meer. Lieve groet.”

Joyce collega-arts, over haar healing sessie:

“Binnenkomst in Annemarie´s behandelkamer is al als een warm bad. Annemarie voelt intuïtief heel goed aan wat er nodig is. Ze is kundig en krachtig in haar werk, en ook puur, zacht en liefdevol. Bij mij gebeurde er heel veel en het duurde ongeveer een week voordat die beweging tot rust kwam en mijn lichaam gewend was aan haar nieuwe balans, meer in balans. Er werden een aantal blokkades opgelost dan wel verminderd. Zo heb ik voor het eerst sinds bijna 3 jaar (tweede bevalling) geen zadeldekje meer nodig op mijn fiets, want mijn stuitje heeft geen bescherming meer nodig, er is geen pijn of druk meer!

Daarnaast is er een deel van het verdriet/blokkade wat zich in mijn buik had genesteld opgelost; het andere deel komt nu vanzelf naar buiten, daar kan ik nu zelf bij. Pure heling!”

Lena 31, about her experiences with the sessions:

“Annemarie helped me have a better understanding of my emotions. I used to focus on my weakness and feel overwhelmed by it. She helped me find ways to identify my strengths and work with myself instead of against myself.”

Geeke, 68, over haar traject en healing sessies: 

“Al vanaf de eerste, telefonische, kennismaking voelde ik een klik! In de sessies die volgden ervaarde ik Annemarie als een warme, betrokken persoonlijkheid met een liefdevolle uitstraling en een luisterend oor. In de gesprekken weet ze snel tot de essentie te komen. Ze werkt graag met beeldende taal en dat komt nog sterker naar voren in haar geleide visualisaties.

Liggend op de behandeltafel met Annemarie’s handen onder mijn hart- en niergebied, voelde ik mij al snel rustiger worden. Ik voelde hoe haar liefdevolle uitstraling mij begon te omhullen, het voelde bijna of we één waren in deze liefdevolle energie. Haar warme stem waarmee ze mij vervolgens in de visualisatie naar ’t dieptepunt van de aarde leidde, voegde daar nog een extra dimensie aan toe. Ik begon me verbonden te voelen, niet alleen met Annemarie maar ook met de aarde en mezelf.

Een heerlijke, helende ervaring!”